Πέτσας: “Οι πολίτες έβαλαν ψηλά τον πήχη επιλέγοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη”

«Υπάρχουν αιτήσεις για αποζημιώσεις από το 2017, που ακόμη οι αγρότες δεν έχουν πάρει χρήματα από τον ΕΑΓΑ”

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας φιλοξενήθηκε στον ΑΝΤ1 και παραχώρησε δηλώσεις οι οποίες αφορούν τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα στηρίξει τους πυρόπληκτους.

Αρχικά μίλησε για τα 600 ευρώ που δίνονταν ως η πρώτη βοήθεια «ενσωματώθηκαν στην ηλεκτρονική εφαρμογή που ανοίγει την Τετάρτη, 18 Αυγούστου, προκειμένου να πάρουν άμεσα τα χρήματα των ενισχύσεων, μέσω μιας απλής υπεύθυνης δήλωσης ότι έχουν υποστεί ζημιά».

Για τον τρόπο που μπαίνουν τα πρώτα χρήματα είπε:

«Τα πρώτα χρήματα μπαίνουν αυτόματα με την δήλωση και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των αυτοψιών, θα γίνει και η πλήρης καταβολή των ενισχύσεων».

Σύμφωνα μκε τον κ. Πέτσα η διαδικασία αυτή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα όσα συνέβαιναν στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις.

«Υπάρχουν αιτήσεις για αποζημιώσεις από το 2017, που ακόμη οι αγρότες δεν έχουν πάρει χρήματα από τον ΕΑΓΑ. Από τον «Ιανό» και μετά, έχουν αλλάξει οι διαδικασίες και τα χρήματα πιστώνονται μέσα σε τέσσερις μήνες».

Αναφερόμενος στους δασοπυροσβέστες είπε «οι δασοπυροσβέστες είναι μία από τις επιλογές για το μέλλον, υπάρχουν πλάνα και για τους ρητινοπαραγωγούς, κυρίως στην Εύβοια, που θα αξιοποιηθούν στα έργα ανάπλασης των περιοχών, που θα απαιτήσουν πολλά χρόνια, προκειμένου να έχουν εισόδημα και να παραμείνουν στους τόπους τους».

“Οι πολίτες έβαλαν ψηλά τον πήχη”

«Η συγγνώμη του Πρωθυπουργού δείχνει ότι οι πολίτες που επέλεξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχαν βάλει ψηλά τον πήχη και σε αυτό ανταποκρίθηκε ο Πρωθυπουργός», τόνισε ο κ. Πέτσας σχολιάζοντας την ενέργεια του Πρωθυπουργού.

Επίσης, συμπλήρωσε: «Οι οργανωμένοι εθελοντές είναι πάντοτε κάτω από το σχέδιο “Ιόλαος” της ΓΓΠΠ για τις φωτιές. Δεν πρέπει όμως άναρχα, οι συμπολίτες μας που έχουν συναισθηματικό δεσμό με τις περιουσίες τους να μένουν για να βοηθήσουν την κατάσβεση, διότι αυτό είναι επικίνδυνο», απάντησε, ερωτηθείς για το αν η Κυβέρνηση πρέπει να αναθεωρήσει την τακτική της εκκένωσης οικισμών, μέσω και του “112”».

Δείτε επίσης: Το ιδιαίτερο μήνυμα του Γεράσιμου Σκιαδαρέση στη Μπέσυ Μάλφα για τη γιορτή της (pic)

Loading