Πέτσας: Eνδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού στην εστίαση (vid)

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών μιλώντας σήμερα στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην εστίαση

Αρχικά, αναφέρθηκε στη φωτιά στη Σταμάτα και στη συνέχεια μίλησε για τις εξελίξεις στον τομέα των εμβολιασμών.

Για το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού στην εστίαση όπως είπε είναι ένα θέμα που απασχολεί την κυβέρνηση και έχει συζητηθεί, αλλά ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση. «Είναι ένα παράδειγμα που μας απασχολεί όπως και την κοινωνία. Είναι μια συζήτηση που συνεχίζεται και αφορά το διάστημα από το φθινόπωρο και μετά. Κάνω έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί στην εστίαση να το κάνουν. Γιατί είναι πολύ σημαντικό κάποιος που εργάζεται σε αυτόν τον χώρο να θέλει να προστατεύσει τον εαυτό του, τους γύρω του και το ψωμί του» είπε χαρακτηριστικά

Ξεκαθάρισε πώς από το φθινόπωρο και μετά στους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας θα μπαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες. «Οι κλειστοί χώροι θα είναι μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες. Είχαμε μια έξαρση κρουσμάτων στους μεικτούς χώρους. Αυτή θα είναι η συνταγή που θα μας οδηγήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια στην αντιμετώπιση της πανδημίας από το φθινόπωρο»

Όσον αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, τόνισε «Δεν θα προχωρήσουμε σε μια τέτοια κίνηση δεδομένου του μεγάλου ποσοστού εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς που φτάνει στο 70% και μπορεί να ανέβει τον Αύγουστο».

Ωστόσο ήταν κατηγορηματικός πως δεν θα υπάρξει νέο λοκνταουν από τον Σεπτέμβριο. «Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ότι η οικονομία δεν πρόκειται να κλείσει από το φθινόπωρο».

Ακόμα όσον αφορά τους ανεμβολίαστους πολίτες και το λιανεμποριο «Τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν δείξει ότι μας προστάτευσαν από μια διασπορά είτε στα σούπερ μάρκετ είτε στο λιανεμπόριο όπου δεν υπάρχει μεγάλος συνωστισμός. Δεν είναι της παρούσης για κάτι τέτοιο. Η συζήτηση που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι εκεί όπου υπάρχει συνωστισμός».

Κλείνοντας, για το ενδεχόμενο τρίτης δόσης: «Αν χρειαστεί και μας πουν οι ειδικοί για τρίτη δόση θα γίνει».

Δείτε τις δηλώσεις του μετά το ενδέκατο λεπτό:

Δείτε επίσης: Κικίλιας: Ξεπερνάμε τους 5.000.000 πλήρως εμβολιασμένους

Loading