Πελώνη: «Ξεκινάει η διαδικασία εμβολιασμού ευπαθών ομάδων»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, παραχώρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στην οποία και αναφέρθηκε για την πορεία των εμβολιασμών στην χώρα μας.

 «Tις επόμενες μέρες ανοίγει η διαδικασία για τις ευπαθείς ομάδες. Η προτεραιοποίηση έχει ανακοινωθεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Θα ακολουθήσουν οι ομάδες των 70-74 και 65-69 ετών. Ως το τέλος Απριλίου εκτιμούμε ότι θα έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μια δόση, όλοι οι συμπολίτες μας από 60 ετών και άνω και οι ευπαθείς ομάδες. Αυτό μας επιτρέπει να κοιτάμε αυτό το καλοκαίρι με μεγαλύτερη αισιοδοξία»

Στην ερώτηση για ενδεχόμενα νέα μέτρα, η κυρία Πελώνη υπενθύμισε ότι όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης ακολουθούν τις εξελίξεις στο επιδημιολογικό επίπεδο με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.

«Δυστυχώς, είμαστε υπό την αίρεση αυτής της πρωτοφανούς κρίσης και φαίνεται ότι έχουμε τουλάχιστον δέκα μέρες με δύο εβδομάδες δύσκολες μπροστά μας. Περιμένουμε λοιπόν, να δούμε τις εξελίξεις, ελπίζοντας ότι οδεύουμε προς το τέλος αυτής της πρωτοφανούς περιπέτειας. Ηδη, ωστόσο, φαίνεται, μια μείωση των βαριών νοσήσεων σε ομάδες μεγαλύτερης ηλικίας, των  80 και άνω. Αυτό είναι, προφανώς, το αποτύπωμα του εμβολιασμού, το οποίο, όσο θα προχωρούν, θα φαίνεται και περισσότερο»

«Η παρέλαση θα γεμίσει περηφάνια όλους του Έλληνες»

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε την προτεραιότητα που διατηρεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πάντα υπό την αίρεση των επιδημιολογικών στοιχείων. «Ανάλογα με τις εξελίξεις, θα είναι το πρώτο που θα επαναλειτουργήσει, διότι – σας θυμίζω – είναι μία ασφαλής λειτουργία. Το λιανεμπόριο λειτούργησε υποδειγματικά, με τους κανόνες να γίνονται σεβαστοί από τους πελάτες και βέβαια από τις επιχειρήσεις και τους καταστηματάρχες. Είναι μια ασφαλής εκτόνωση»

Όσον αφορά δε την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η κυρία Πελώνη επισήμανε ότι θα πραγματοποιηθεί, τηρώντας τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, θα μεταδοθεί από την τηλεόραση και, όπως τόνισε, «το θέαμα θα γεμίσει με υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες. Δεν θέλουμε συγχρωτισμούς. Δεν θα είναι κάλεσμα προς τον κόσμο να βρεθεί εκεί. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Ερωτηθείσα για όσα είπε η Αναστασία Κοτανίδου για τη λειτουργία της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, η κυρία Πελώνη σημείωσε ότι «αποδεικνύεται αυτό που έχουμε επισημάνει όλοι εδώ και ένα χρόνο, ότι δηλαδή οι αποφάσεις δεν είναι εύκολες, δεν λαμβάνονται αψήφιστα, παίρνονται πάντα με γνώμονα τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή, ενώ αναζητείται η χρυσή τομή με κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες».

Δείτε επίσης: Αρ. Πελώνη για επίθεση στον ΣΚΑΙ: Επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου, βασικού συστατικού στοιχείου της Δημοκρατίας

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading