Πελώνη: «Η λύση είναι οι εμβολιασμοί και όχι πρόσθετοι περιορισμοί στις μετακινήσεις»

Ικανοποιημένοι από την Σύνοδο Κορυφής είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Η κ. Πελώνη επισήμανε ότι: «μιλάμε για τα συμπεράσματα που βασίστηκαν πάνω στην έκθεση Μπορέλ τα οποία συνδέουν την όποια θετική ατζέντα με τη συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Εμείς έχουμε πει ότι στηρίζουμε μια τέτοια ατζέντα στις ευρωτουρκικές σχέσεις με τρόπο σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο, πάντα υπό την αίρεση της συμπεριφοράς και της εποικοδομητικής διάθεσης που πρέπει να δείξει η Τουρκία και της συνέπειας στην αποκλιμάκωση όπως επαναλαμβάνεται και στα συμπεράσματα»

Υπογράμμισε τη σημασία και της παράπλευρης αναφοράς στο ότι «δεν πρέπει το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό να εργαλειοποιείται έναντι χωρών. Να μη χρησιμοποιείται δηλαδή για πολιτικούς σκοπούς».

Στη συνέχεια, κλήθηκε να σχολιάσει σχετικά η κυβερνητική εκπρόσωπος: «επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας για επίλυση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αυτή είναι η εντολή που έχει και ο κ. Γκουτέρες και επανέλαβε ότι οποιαδήποτε συζήτηση ή επίκληση στη βάση λύσης δύο κρατών είναι απορριπτέα και αντιβαίνει στο κοινοτικό κεκτημένο».

Για τους εμβολιασμούς και τις μετακινήσεις

Η κ. Πελώνη αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς των πολιτών: «αυτό που έχει σημασία για μας είναι ότι πλέον είναι όλοι πιο ώριμοι και πιο έμπειροι.

Η λύση λοιπόν σε αυτή τη φάση -και το είπε και ο πρωθυπουργός μπαίνοντας χθες στη Σύνοδο- είναι οι εμβολιασμοί, και όχι πρόσθετοι περιορισμοί στις μετακινήσεις. Εκεί πρέπει να επιμείνουμε όλοι.

Εκεί πρέπει να επιμείνει όλη η Ευρώπη κι έγινε συζήτηση για την ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών. Προφανώς υπάρχει εγρήγορση και όχι εφησυχασμός και παρακολουθούνται οι μεταλλάξεις», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Αποκλειστικό politic.gr: Την Πέμπτη η εισήγηση του Μεσοπρόθεσμου στην Ολομέλεια του Σώματος

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading