Παρέμβαση ΚΙΝΑΛ για την πρόσληψη καθαριστριών στα σχολεία

Το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων των καθαριστριών σχολικών κτηρίων, φέρνει στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής.

Ειδικότερα, η Κοινοβουλευτικό Ομάδα (ΚΟ) του Κινήματος Αλλαγής – με τις υπογραφές όλων των βουλευτών και της προέδρου του κάτω από τη σχετική κοινοβουλευτική αναφορά – διαβιβάζει στους συναρμόδιους υπουργούς την ανοιχτή επιστολή 31 Σωματείων Εργαζομένων στην Καθαριότητα Σχολικών Κτηρίων, με την οποία «εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία και την αγανάκτησή τους σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ στους Δήμους της χώρας για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων, όπως αποτυπώνονται στο υπ’ αριθμ. 56982/30-7-2021 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέας του Υπουργείου Εσωτερικών», σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής.

Η κοινοβουλευτική αναφορά έχει ως αποδέκτες τους υπουργούς Εσωτερικών Μ. Βορίδη, Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη, από τους οποίους και η ΚΟ ζητά ενημέρωση «για τις αποφάσεις και τις ενέργειες σας σχετικά με το προαναφερθέν θέμα».

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading