Τι απαντά ο Κυρίζογλου στο «Κουτί της Πανδώρας»

Στη δημοσιότητα έδωσε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων –Μενεμένης , Λάζαρος Κυρίζογλου την απάντηση του σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας του Κώστα Βαξεβάνη «Κουτί της Πανδώρας» σχετικά με τη συμμετοχή μου στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αμπελοκήπων -Μενεμένης προέβη σε αυτή την ενέργεια καθώς το Κουτί της Πανδώρας  «αρνείται να δημοσιεύσει την απάντησή του».

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα με τίτλο: «Σε λειτουργία στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης «γαλάζιος» αυτοδιοικητικός», γινόταν αναφορά στη συμμετοχή του κ. Κυρίζογλου στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Αμπελοκήπων.

Η απάντηση του δημάρχου Αμπελοκήπων- Μενεμένης

“Σε απάντηση δημοσιεύματός σας στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα, με τίτλο: «Σε λειτουργία στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης «γαλάζιος» αυτοδιοικητικός», σχετικά με τη συμμετοχή μου στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Αμπελοκήπων, σας γνωρίζω τα εξής:

Ο Μητροπολίτης, ο διάκονός του, ο εφημέριος  του ναού, 2 ψάλτες (ένας δεξιά και ένας αριστερά σε απόσταση 50 μέτρων μεταξύ τους) κι εγώ, σ’ ένα ναό 1500 τ.μ. Τον μεγαλύτερο ναό της Mητρόπολής μας. Δηλαδή 6 άνθρωποι σε 1500 τ.μ. Αναλογία 250 τ.μ. για τον καθένα. Ο ναός ήταν κλειδωμένος. Κανείς δεν κοινώνησε. Τόσο ολιγάριθμη και λιτή συμμετοχή. Πιο λιτή δεν γίνεται. Λήφθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και καμία νομοθεσία δεν παραβιάσθηκε. Από ένα δήμο με 70.000 κατοίκους παραβρέθηκα μόνον εγώ, προσκεκλημένος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας για να ανάψω ένα κερί και να προσευχηθώ, λόγω και της ονομαστικής μου εορτής την προηγούμενη ημέρα (Σάββατο του Λαζάρου). Αυτά επί της ουσίας, για την οποία, σύμφωνα με τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δεν μπήκατε στον κόπο να ρωτήσετε, να ενημερωθείτε. Σ’ ότι αφορά το μεγάλο ενδιαφέρον σας για την τήρηση της νομοθεσίας και την «αγάπη» σας για το πρόσωπό μου επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω. Τέλος σας γνωρίζω ότι είμαι γαλάζιος χωρίς εισαγωγικά και ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης. Σας ζητώ, αν θέλετε, να δημοσιεύσετε την απάντηση μου.

 

Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

Λάζαρος Κυρίζογλου»

Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Α’ Αντιπρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος”

Δείτε τη ροή ειδήσεων

Loading