Σιμόπουλος – Νοτοπούλου: «Κόντρα» μετά την παρέλαση

Σε μία διαδικτυακή «κόντρα» πρωταγωνίστησαν ο Στράτος Σιμόπουλος και η Κατερίνα Νοτοπούλου, με αφορμή την παρέλαση και ένα σχόλιο του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ. Μάλιστα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρώην γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων για ρατσισμό, προκαλώντας την αντίδρασή του.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Σιμόπουλος ανέβασε στα social media την παρακάτω φωτογραφία, με το εξής σχόλιο: «Στη χθεσινή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη από πολλούς παρισταμένους υπήρξε η άποψη, ότι η συμμετοχή ορισμένων συλλόγων δεν έγινε με κριτήρια που αρμόζουν σε μία εθνική επέτειο. Ελπίζω οι διοργανωτές του χρόνου να είναι περισσότερο προσεκτικοί. Η φωτό πιστοποιεί τον ισχυρισμό μου».

Η αντίδραση της Κ. Νοτοπούλου

Η ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία σε ανάρτησή της έκανε λόγο για «ακροδεξιό» και «ρατσιστικό παραλήρημα» του κ. Σιμόπουλου:

«Ακροδεξιό παραλήρημα από βουλευτή της ΝΔ.

Ένα νέο κορίτσι Ρομά από τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Ελλήνων Τσιγγάνων Δενδροποτάμου «Η ΑΓΑΠΗ» βρήκε να στοχοποιήσει ο βουλευτής της ΝΔ κ. Σιμόπουλος. Σε ανάρτησή του στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεδίπλωσε τα ρατσιστικά του αισθήματα. Χρησιμοποίησε μάλιστα μια φωτογραφία της νεαρής κοπέλας για να «πιστοποιήσει» τον ισχυρισμό του.

Τέτοια μυαλά σέρνει και τόση είναι η κατάντια του Σιμόπουλου.

Δε μας είπε ο «άριστος» στην έκφραση ρατσιστικού λόγου, κ. Σιμοπουλος, ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία θα πρέπει να επιλέγονται όσοι συμμετέχουν στην παρέλαση κατά τη γνώμη του. Πιστοποιητικά φρονημάτων ή καταγωγής;

Έχουμε ευθύνη να απομονώσουμε κάθε ακραία φωνή που ανήκει στον εσμό της Ακροδεξιάς.

Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να καταδικάσει το ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή της».

Η απάντηση Σιμόπουλου

Ο Στράτος Σιμόπουλος δεν άφησε αναπάντητη την ανάρτηση της Κατερίνας Νοτοπούλου και ανέβασε δύο φωτογραφίες, προκειμένου να καταρρίψει τα περί ρατσισμού που του «χρέωσε» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κ. Νοτοπούλου διέκρινε ακροδεξιό ρατσιστικό παραλήρημα στην άποψή μου να επιλέγονται οι σύλλογοι οι οποίοι παρευλαύνουν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη “ανάλογα με το ειδικό τους βάρος σε θέματα παράδοσης και εθνικής συνείδησης” (υπάρχει σχετικό μου σχόλιο). Επίσης της φρεσκάρω τη μνήμη με δύο φωτογραφίες μου, σχετικά πρόσφατες, μήπως φιλοτιμηθεί να ζητήσει συγγνώμη για το δικό της παραλήρημα εναντίον μου. Φυσικά, πού τέτοια ευθιξία».

Δείτε ακόμη: Ίδιος ο πατέρας του ο γιος του Απ. Τζιτζικώστα! (pics)

Loading