Κόντρα Μητσοτάκη – Τσακαλώτου στη Βουλή – Μητσοτάκης: «Εδώ θα χρησιμοποιείτε πληθυντικό» (vd)

‘Ενταση προκλήθηκε πριν από λίγο στη Βουλή με πρωταγωνιστές τους κ.κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο και αφορμή την αναφορά του Πρωθυπουργού στον πολιτικό φιλόσοφο, Ρόναλντ Ντουόρκιν.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, αναφέρθηκε στο τίτλο ενός βιβλίου του Ντουόρκιν. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι ο Ντουόρκιν απέρριπτε το ασυμβίβαστο μεταξύ ελευθερίας και ισότητας: «Αυτό επιχειρούμε σήμερα, να εναρμονίσουμε την ελευθερία που απορρέει από το Σύνταγμα με την ισότητα των δικαιωμάτων. Να πάψουν κάποτε οι αυτόκλητοι υπερασπιστές των συνταγματικών ελευθεριών να τις καταχρώνται εις βάρος των υπολοίπων».

Η αναφορά αυτή προκάλεσε φωνές στην αίθουσα, με τον κ. Τσακαλώτο να… μπαίνει στη συζήτηση. «Συγχαρητήρια, υπάρχει ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζει τον Ντουόρκιν. Μπράβο κ. Τσακαλώτε», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι φωνές εντάθηκαν.

«Εγώ τον έχω διαβάσει, εσύ τον έχεις διαβάσει;» ακούστηκε να λέει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Εκεί παρενέβη ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, λέγοντας: «Εδώ είναι Βουλή, δεν είναι φροντιστήριο». Ακόμη κι ο Αλέξης Τσίπρας «συνελήφθη» από το φακό να γελάει, αλλά κανείς δεν ξέρει αν άκουσε κάτι ή γέλασε με αυτό που είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσακαλώτος εξακολουθούσε να φωνάζει, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει σε αυστηρό ύφος, πριν δώσει συνέχεια στην ομιλία του: «Στη Βουλή μιλάμε στον πληθυντικό κ. Τσακαλώτε. Τον ενικό να τον αφήσετε για τις δικές σας εσωτερικές συγκεντρώσεις, όταν τσακώνεστε μεταξύ σας. Εδώ είναι Κοινοβούλιο και θα μάθετε ότι υπάρχουν κανόνες».

Δείτε τη στιχομυθία από το 28ο λεπτό και μετά:

Δείτε επίσης: Γεννηματά σε Τσίπρα: Ντροπή είναι να συγκυβερνάς με την ακροδεξιά και να ασπάζεσαι τις λογικές της

Loading