Αποκλειστικό: Θα διεκδικήσει νέα θητεία στην Περιφέρεια ο Απόστολος Τζιτζικώστας!

Απρόσκοπτα θα συνεχίσει το έργο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας, παρά τις «σειρήνες» από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Το Politic.gr σας μεταφέρει σήμερα αποκλειστικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Τζιτζικώστας θα διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας του και στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σημειώνουμε ότι επί θητείας Τζιτζικώστα η απορρόφηση του ΕΣΠΑ αυξήθηκε από το 53% στο 93%, με αποτέλεσμα η Κεντρική Μακεδονία να μετατραπεί στην πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα ως προς την επιτυχία της σε αυτό τον τομέα.

Ταυτόχρονα, επί των ημερών του στο συγκεκριμένο θώκο έχουν αποπληρωθεί πάνω από 400 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση έργων στην Κεντρική Μακεδονία.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είχε αναλάβει αρχικά χρέη Περιφερειάρχη το 2013 μετά την κήρυξη του προκατόχου του, Παναγιώτη Ψωμιάδη, σε έκπτωτο, ενώ είχε αναδειχθεί για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο πόστο μέσω εκλογικής διαδικασίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, κερδίζοντας στο 2ο γύρο το συνδυασμό του Γιάννη Ιωαννίδη. Η πανηγυρική επανεκλογή του ήρθε το 2019, όταν επικράτησε από τον πρώτο γύρο με το… εξωπραγματικό ποσοστό 62,03%, που αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό στις περιφερειακές εκλογές.

Ταυτόχρονα, από τις 12 Φεβρουαρίου 2020 είναι και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Δείτε επίσης: Απ. Τζιτζικώστας: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιλέγουμε τις μάχες που δίνουμε»

Loading