«Χτίζει» πρωθυπουργικό προφίλ ο Μητσοτάκης

Πρωθυπουργικό προφίλ «χτίζει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μόναχο όπου συμμετέχει στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια, μαζί με 450 προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής.

Πρόκειται για ηγέτες κρατών, υπουργούς, ακαδημαϊκούς και στελέχη διεθνών οργανισμών ενώ η θεματολογία επικεντρώνεται στις σύγχρονες και μελλοντικές προκλήσεις στην εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον νυν υπουργό Οικονομικών του ομόσπονδου κράτους της Βαυαρίας κ. Μάρκους Σέντερ, ο οποίος πρόκειται να ηγηθεί του CSU. Ακολούθως είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU στην ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, κ. Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ενώ συζήτησε και με τον πρόεδρο της Ένωσης Βιομηχάνων Γερμανίας (BDI), κ. Ντίτερ Κεμπφ.

Τετ-α-τετ και με τον διάδοχο του Γιούνκερ

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνει τις επαφές του σήμερα με τον κ. Μισέλ Μπαρνιέ, επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης για το Brexit. Ο κ. Μπαρνιέ έχει μακρά θητεία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ως επίτροπος και, όπως αναφέρουν στη ΝΔ, θεωρείται σύμφωνα με δημοσιεύματα ένας από τους υποψήφιους διαδόχους του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την επόμενη πενταετία.

Η συνάντηση των δύο ανδρών αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ συνεπάγεται μείωση του κοινοτικού προϋπολογισμού η οποία ενδέχεται να έχει άμεσο αντίκτυπο και σε κονδύλια που προορίζονται για την Ελλάδα.

 

Loading