«Η Αριστερά και οι ΠΑΟΚτζήδες έχουν ένα κοινό: Είναι μεγαλόκαρδοι και ποτέ δε δείχνουν μικροπρέπεια»

Στη… σχέση μεταξύ αριστεράς και ΠΑΟΚ, αλλά και στα… καρφώματα και τους πασαδόρους του βόλεϊ επικεντρώθηκε η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Ηλείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Κουτσούκου προς τον υπουργό Οικονομικών, που δεν είχε βέβαια ως θέμα τις… αθλητικές εξελίξεις, αλλά την «επιλογή του πολιτικού υφιστάμενου του κ. Τσακαλώτου ως κριτή του Προϋπολογισμού του».

Ο διάλογος για τον… ΠΑΟΚ

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (Υπουργός Οικονομικών): Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κύριο συνάδελφο γι’ αυτήν την ερώτηση. Τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως, χωρίς ούτε ψήγμα υποκρισίας γι’ αυτό που λέω. Γιατί, όπως ξέρετε και εσείς, κύριε Πρόεδρε, και ο αγαπητός κύριος συνάδελφος, η Αριστερά και οι ΠΑΟΚτζήδες έχουν ένα κοινό: Είναι μεγαλόκαρδοι και ποτέ δε δείχνουν μικροπρέπεια.

Ως ΠΑΟΚτζής, μπορώ να δεχθώ ότι ο καλύτερος πασαδόρος στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ δεν ήταν κάποιος ΠΑΟΚτζής, αλλά ο Μουστακίδης, ο οποίος, όπως ξέρετε, έδινε φοβερές πάσες και κάρφωναν οι άλλοι. Η ερώτηση που μου κάνει ο κ. Κουτσούκος είναι σε τέτοιο επίπεδο, που μπορούμε να τον λέμε από εδώ και πέρα «ο Μουστακίδης του ΠΑΣΟΚ», γιατί μου δίνει τη μεγάλη ευκαιρία να εξηγήσω την τεράστια διαφορά ανάμεσα στη διαδικασία που υπήρχε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και σε αυτήν που ακολουθείται σήμερα.

[…]

Νομίζω ότι από εδώ και πέρα θα περιμένω και άλλες ερωτήσεις από τον κ. Κουτσούκο για να με βοηθήσει στο έργο μου να «καρφώνω», όπως θα έπρεπε να «καρφώνω».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Αντιπαρέρχομαι τα κρύα ανέκδοτα του κυρίου Υπουργού. Τα έχει κάνει εισαγωγή από εκεί που μεγάλωσε και σπούδασε. Δεν αφορούν τους Έλληνες πολίτες. Μου θυμίζει εκείνο το παλιό ανέκδοτο που είπε ο σοβιετικός στον Αμερικάνο: «Και εσείς βασανίζετε τους μαύρους».

Θέλω να μιλήσουμε σοβαρά, κύριε Υπουργέ.

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (Υπουργός Οικονομικών): Σοβαρότατα μίλησα.

Ο… δεύτερος γύρος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Και όταν αποφασίσετε να έλθετε στη Βουλή να απαντάτε στις ερωτήσεις μου, πολύ ευχαρίστως να μας κάνετε κι άλλες «τάπες» στις δικές μου προσπάθειες.

Όμως, θέλω να σας πω ότι αυτή η ορολογία εμένα δε με εκφράζει. Χρησιμοποιείστε την. Με γεια σας και χαρά σας. Εγώ θέλω έναν πολιτισμένο, πολιτικό, επί της ουσίας διάλογο […].

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (Υπουργός Οικονομικών): […] Τουλάχιστον, τα αστεία μου έχουν κάποια αστεία. Τα δικά σας είναι ξινά.

Loading