«Σφαγή» για τον διορισμό Κουτεντάκη στο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής

Πολιτική «σφαγή» παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα για την απόφαση της κυβέρνησης να εγκρίνει τον διορισμό του Φραγκίσκου Κουτεντάκη στο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, ως διάδοχο του Παναγιώτη Λιαργκόβα.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, υποστήριξε ότι έχει εμπιστοσύνη στον κ. Κουτεντάκη και πως είναι εγνωσμένου κύρους, ενώ επιτέθηκε στην Μαρία Σπυράκη λέγοντας πως οι… απειλές της για αντικατάσταση του από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι «θεσμικό ατόπημα».

Σε ό,τι αφορά τα της διαδικασίας υπέρ του κ. Κουτεντάκη ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και κατά οι ΝΔ και Χρυσή Αυγή. Τα υπόλοιπα κόμματα ψήφισαν παρόν, ενώ αποχώρησε ο κ. Παπαθεοδώρου του κινήματος αλλαγής, καταγγέλλοντας την όλη διαδικασία.

«Ο πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε να δώσει τα βιογραφικά»

Μιλώντας για τον διορισμό Κουτεντάκη στο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής ο κ. Παπαθεοδώρου δήλωσε σχετικά:«Στην έναρξη ζήτησα απο τον κ.Βούτση εφόσον είναι δημόσια η προκήρυξη να έχουμε τους φακέλους και τα βιογραφικά, για να ψηφίσουμε. Ο κ.Βούτσης αρνήθηκε να τα δώσει και ανέφερε ότι θα μπορούσαν οι βουλευτές να τα δουν μετά το τέλος της ψηφοφορίας.

Μετά από αυτά αποχώρησα και κατήγγειλα την διαδικασία. Το βιογραφικό του κ. Κουτεντάκη ήταν μιάμιση σελίδα. Απολύτως πρόχειρα πράγματα για τους υπόλοιπους εννέα υποψήφιους».

 

Loading