Αίτηση χάριτος ετοιμάζεται να καταθέσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει αίτηση χάριτος, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Πριν από μερικές εβδομάδες, εξάλλου, ο πρώην υπουργός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύτηκε για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπου οι γιατροί του τοποθέτησαν βηματοδότη στην καρδιά.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, ο 78χρονος πρώην βουλευτής εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλεύθηκε και μετά την επέμβαση στο νοσοκομείο των φυλακών «Άγιος Παύλος».

«Τελειωμένος» ο Τσοχατζόπουλος, λέει ο δικηγόρος του

Ενδεικτική της κατάστασης της υγείας του Άκη Τσοχατζόπουλου είναι η δήλωση που είχε κάνει τον περασμένο μήνα ο δικηγόρος του, Γ. Παγορόπουλος: «Ο Άκης είναι τελειωμένος. Δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματά του μέσα σε μια φυλακή».

Οι νομικοί εκπρόσωποι του πρώην υπουργού, λοιπόν, συγκεντρώνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσουν άμεσα αίτηση χάριτος για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος εκτίει την ποινή του στις φυλακές Χαλκίδας.

Βάσει της νομοθεσίας, η απονομή χάριτος αποτελεί αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και ασκείται με βάση τη γνώμη του Συμβουλίου Χαρίτων και τη σύμφωνη ή διάφορη με αυτήν πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Loading