Μητσοτάκης: «Δεν είναι μαγκιά να οδηγείς μεθυσμένος»

Κοινωνικό μήνυμα είχε η τελευταία ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Facebook με αφορμή τη μεγάλη έξοδο για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως δεν είναι «μαγκιά» να οδηγείς μεθυσμένος αλλά ανεύθυνο και επικίνδυνο, καλώντας τους ακολούθους του στα social media να διαβάσουν τις προτάσεις που έχει καταθέσει για την οδική ασφάλεια.

Στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι: «Κάθε τέτοια μέρα μαζί με τις γιορτές του Πάσχα, τις ειδήσεις μονοπωλούν τα μέτρα που λαμβάνει η τροχαία για την προστασία μας στους δρόμους. Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε ήδη καταθέσει ένα συγκροτημένο πλαίσιο προτάσεων για την οδική ασφάλεια.

«Οι Έλληνες έχουμε περίεργη σχέση με το αυτοκίνητο»

«Πέρα από αυτό όμως, θα ήθελα σήμερα να υπενθυμίσω την αυτονόητη ατομική ευθύνη που έχουμε όλοι μας. Να μην οδηγούμε όταν έχουμε πιει. Να μην μιλάμε στο τηλέφωνο, όταν βρισκόμαστε στη θέση του οδηγού. Να φοράμε πάντα ζώνη ή κράνος. Να χρησιμοποιούμε τα ειδικά καθίσματα για τα μικρά παιδιά.

Δεν θέλω να εκληφθούν τα λόγια μου αυτά ως τυπικές ή -πόσο μάλλον- διδακτικές συμβουλές. Οι Έλληνες, το ξέρουμε όλοι, έχουμε μια περίεργη σχέση με το αυτοκίνητο, το οποίο συχνά το αντιμετωπίζουμε ως προέκταση του εγωισμού μας.

Το έγραψα και τον Αύγουστο με αφορμή δύο θανατηφόρα ατυχήματα στην Κρήτη. Δεν είναι μαγκιά να οδηγείς μεθυσμένος. Είναι απλά ανεύθυνο και επικίνδυνο. Μαγκιά, για μένα, είναι να καταλάβεις ότι δεν μπορείς -και δεν πρέπει- να οδηγήσεις, και να δώσεις το αυτοκίνητό σου σε κάποιον άλλο» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης ευχόμενος «καλό Πάσχα σε όλες και σε όλους».

Loading