Γερμανικό δικαστήριο ζητά την αποφυλάκιση Πουτζντεμόν με εγγύηση

Την αποφυλάκιση του Κάρλες Πουτζντεμόν με την καταβολή εγγύησης ζητά Γερμανικό δικαστήριο, επιβάλλοντάς του και περιοριστικούς όρους.

Το ίδιο δικαστήριο προτείνει, επίσης, την έκδοση του τέως προέδρου της Καταλονίας στην Ισπανία ώστε να δικαστεί βάσει των κατηγοριών περί διαφθοράς, όχι όμως και για την σοβαρότερη κατηγορία που τον αφορά, εκείνη της εξέγερσης.

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν συνελήφθη, αφού εισήλθε στη Γερμανία τον προηγούμενο μήνα, βάσει ισπανικού εντάλματος σύλληψης. Η Μαδρίτη κατηγορεί τον ηγέτη των αυτονομιστών για ανταρσία και διαφθορά αφού διοργάνωσε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιφέρειας.

Στις 75.000 ευρώ η εγγύηση

Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων η εγγύηση για την αποφυλάκισή του ανέρχεται στις 75.000 ευρώ. Το δικαστήριο του Σλέσβιχ Χολστάιν, όπου κρατείτο ο Πουτζντεμόν, επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ότι οι κατηγορίες της «εξέγερσης» τις οποίες του προσάπτει η ισπανική δικαιοσύνη στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης δεν μπορούν να υποστηριχθούν από τον γερμανικό δίκαιο, καθώς δεν συνιστούν ποινικό αδίκημα.

Επιπλέον, η βίαιη συμπεριφορά που θα στοιχειοθετούσε την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας επίσης δεν αποδεικνύεται.

Loading