Παράδοση – παραλαβή του υπ. Προστασίας του Πολίτη: Τι δήλωσαν Θεοδωρικάκος και Χρυσοχοΐδης (pics&vid)

Η πρώτη ημέρα δουλειάς για τους νέους υπουργούς μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό της κυβέρνησης – Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, αναλαμβάνει από σήμερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Η τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Ο υπουργός με μια ανάρτησή του στο Facebook θέλησε να ευχαριστήσει τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη και να δώσει ένα πρώτο μήνυμα για την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Δέσμευση μας να κάνουμε τα πάντα για την ασφάλεια όλων των πολιτών, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις και με σεβασμό στην δημοκρατική νομιμότητα» τονίζει ο κ. Θεοδωρικάκος στην ανάρτησή του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Όλη η ανάρτηση του κ. Θεοδωρικάκου μετά την ανάληψη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Καλημέρα, καλό μήνα,

Μια νέα αποστολή ξεκίνησε με την ανάληψη των πολύ σημαντικών καθηκόντων του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη.

Δέσμευση μας να κάνουμε τα πάντα, για την ασφάλεια όλων των πολιτών, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις και με σεβασμό στην δημοκρατική νομιμότητα.

Στηρίζουμε ολόπλευρα τους άνδρες και τις γυναίκες, που υπηρετούν στην ελληνική αστυνομία, την πυροσβεστική και την πολιτική προστασία.

Τους ανθρώπους, που εργάζονται νύχτα και μέρα για την προστασία όλων και την αντιμετώπιση κάθε απειλής ενάντια στη ζωή και την περιουσία των πολιτών.

Με ενότητα, σχέδιο, αλληλεγγύη και σκληρή δουλειά, δίνουμε τη μάχη για να νιώθουν και να είναι ασφαλείς οι Έλληνες σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Απευθυνόμενος στον Τάκη Θεοδωρικάκο, ο απερχόμενος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τον καλωσόρισε λέγοντας:

«Καλωσορίζω τον νέο υπουργό. Κύριε υπουργέ Προστασίας του Πολίτη, αγαπητέ Τάκη, επανέρχεσαι στην υπουργική διαδρομή στο υπουργείο που καθημερινά αντιμετωπίζει τα αποτελέσματα όλης της δράσης, το καθημερινά έκτακτο όλης της κοινωνίας.

Είσαι άνθρωπος της δράσης και της απόφασης, έχεις λοιπόν ότι χρειάζεται για να διευθύνεις την Αστυνομία. Είσαι και άνθρωπος του ορθού λόγου και της ερμηνείας των κοινωνικών φαινομένων.

Κι αυτό είναι πιο πολύτιμο. Η Αστυνομία δεν είναι μόνο επιχειρήσεις, δράση και επιβολή. Είναι κυρίως κατανόηση της κοινωνικής πολυπλοκότητας ώστε,  με πολύ σεβασμό στον πολίτη και μεγάλη προσοχή στην χρήση δύναμης, να οδηγεί σε σχεδιασμό και επιχειρησιακές δράσεις.

Είσαι λοιπόν ο κατάλληλος. Και για ένα λόγο  επιπλέον. Διαθέτεις ένα αταλάντευτο δημοκρατικό παρελθόν, σε μια θέση όπου η άσκηση εξουσίας χρειάζεται μέτρο και συνείδηση. Θα είναι δύσκολα και θα τα καταφέρεις. Στο εύχομαι και το πιστεύω…»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Στη συνέχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε:

«…Διαδέχομαι σε αυτή την τόσο υπεύθυνη θέση έναν άνθρωπο που υπηρέτησε διαχρονικά με αποτελεσματικότητα τον κρίσιμο τομέα της δημόσιας ασφάλειας, ως αρμόδιος υπουργός.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα μείνει στην ιστορία ως ο υπουργός που εξάρθρωσε την τρομοκρατική οργάνωση “17 Νοέμβρη” και αυτό το εξαιρετικό έργο ,αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα, θα τον συνοδεύει τιμητικά στην αξιολόγηση όλων των Ελλήνων για πάντα».

Στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Επίσης παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, καθώς και ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Δείτε επίσης: Τί αναμένεται να ανακοινώσει ο Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ – «Κλειδώνει» το πακέτο

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading