Πάπας σε Τσίπρα: Άξιζαν κάθε πολιτικό κόστος οι Πρέσπες

Συνάντηση που κράτησε σχεδόν μία ώρα είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάπα Φραγκίσκο.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για τις προσπάθειές του να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη για την ανάγκη αντιμετώπισης της προσφυγικής/ μεταναστευτικής κρίσης με ανθρωπισμό, για τη στήριξη της Ελλάδας με την επίσκεψή του στη Λέσβο τις δύσκολες εκείνες στιγμές, καθώς και για τα θερμά του λόγια προς τον ελληνικό λαό, αλλά και προς το πρόσωπό του.

0 Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη σταθερή στήριξή του στον ελληνικό λαό και τη στάση που επιδεικνύει καθημερινά, ενώ γι’ άλλη μια φορά συνεχάρη τον πρώην πρωθυπουργό για τις προσπάθειές του.

Επανάλαβε πως του έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη και στην ψυχή του όσα είδε στη Λέσβο, αλλά και η φράση του κ. Τσίπρα που συχνά μνημονεύει πως τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από οποιεσδήποτε συμφωνίες.

Παραλλήλως, αναφέρθηκαν στην αύξηση των περιφερειακών συγκρούσεων, των παγκόσμιων ανισοτήτων και της φτώχειας.

Ο Ποντίφικας συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και, κυρίως, για την αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της.

Την ίδια ώρα, επισημαίνοντας το πρόσφατο ταξίδι του στα Σκόπια, χαρακτήρισε γενναία τη στάση των ηγετών της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας όσον αφορά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, τονίζοντας πως ενίσχυσε σημαντικά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή κι άρα άξιζε κάθε πολιτικό κόστος.

Κοινό έδαφος Αριστεράς-Χριστιανισμού

 

Συζήτησαν, επίσης, για τη σημασία αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και για τις κοινές πρωτοβουλίες του Ποντίφικα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, σε αυτόν και σε άλλους τομείς.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο κοινό έδαφος αξιών της Αριστεράς με βασικές αρχές του Χριστιανισμού κι ευχαρίστησε τον Πάπα για τον κοινωνικό χαρακτήρα των μηνυμάτων του, για την προστασία των αδύναμων και για την κοινωνική δικαιοσύνη.

Γ.Σ.

Loading