Παπαχριστόπουλος: «Ο Μητσοτάκης στη Γερμανία για να πουληθεί η ΔΕΗ»

«Βέλη» κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τόσο για το θέμα του νέου διοικητή της ΕΥΠ, όσο και για αυτό της ΔΕΗ, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, μιλώντας στον Flash 99.4 και την εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά», με τους Θόδωρο Παπαδόπουλο και Μαρία Βλάχου.

«Είναι πρωτόγνωρο να γίνεται νομοθετική ρύθμιση για να διοριστεί ένας άνθρωπος χωρίς προσόντα. Θα υπήρχαν πολλοί ακόμη άνθρωποι, επίσης φίλα προσκείμενοι στη ΝΔ, που θα είχαν τα προσόντα. Νομίζω ότι πρόκειται για ένα πείσμα του πρωθυπουργού. Αναγκάστηκαν πολλοί βουλευτές της ΝΔ να ψηφίσουν λόγω κομματικής πειθαρχίας. Δεν μπορείς να διασύρεις τους βουλευτές σου για ένα πείσμα!», δήλωσε αρχικά ο κ. Παπαχριστοπουλος.

Από τα «πυρά» του δεν γλίτωσε ούτε το Κίνημα Αλλαγής, για το οποίο υποστήριξε: «Ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, που ονομάζεται ΚΙΝΑΛ, συμπαθεί τη ΝΔ. Είναι πλέον ορατό».

Μάλιστα, για να υποστηρίξει τα λεγόμενά του, ανέφερε ως παράδειγμα την υπόθεση της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη: «Κάθε υπουργός δέχεται δεκάδες μηνύσεις στη διάρκεια της θητείας του και αυτές μπαίνουν στο αρχείο. Έναν πολιτικό μπορεί να τον αντιπαθείς -είναι δικαίωμά σου. Αλλά δεν έκλεψε!».

Αιχμές για τη ΔΕΗ

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ΔΕΗ, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος σημείωσε: «Ποτέ δεν έχει συμβεί στο παρελθόν να απαξιώνεται ένας οργανισμός τεράστιος, όπως η ΔΕΗ. Αυτή η τακτική δείχνει μια ειδοποιό νοοτροπία που κάτι λέει. Δεν μπορείς να ανεβάζεις έτσι τα τιμολόγια. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό. Στη ΜΕΘ δεν ρωτάς αν ο άλλος έχει λεφτά… Πρέπει να του σώσεις τη ζωή! Το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Γερμανία είχε ένα λόγο: να μεσολαβήσει για να πουληθεί η ΔΕΗ».

Παράλληλα, επέκρινε τον πρωθυπουργό και για το γεγονός ότι δεν έθιξε το ζήτημα των πλεονασμάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μιλάς συνέχεια για τα πλεονάσματα και τελικά πας στη Γερμανία και δεν βγάζεις κιχ… Πιστεύω ότι θα πειράξουν και το αφορολόγητο…».

Ο Αμαζόνιος και ο Στιβ Σβάρτζμαν

Κλείνοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αμαζονίου, λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος πνεύμονας της γης καίγεται. Κάποιοι δεν μας επέτρεψαν ούτε ένα ψήφισμα να εκδώσουμε. Ο άνθρωπος που έχει να κερδίσει από αυτήν την ιστορία, είναι ο Στιβ Σβάρτζμαν (σ.σ. φίλος και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ). Είναι αυτό που συμβαίνει και στην Ελλάδα, σε μικρογραφία: Χρήμα, κέρδος, offshore από τη μία, και η κοινωνία από την άλλη».

Loading