Π. Σκουρλέτης: «Οι εκλογές στην ώρα τους, το 2019»

Διέψευσε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης. Με δηλώσεις του στην την εκπομπή «Πάμε Αλλιώς» της ΕΡΤ1, ο υπουργός τόνισε πως οι εθνικές εκλογές «πρέπει να γίνουν στην ώρα τους», δηλαδή «με τη συμπλήρωση της τετραετίας.

«Οι εθνικές εκλογές έχουν δεδομένη ημερομηνία, πρέπει να γίνουν στην ώρα τους και η ώρα τους είναι με την συμπλήρωση της τετραετίας. Αυτό συμφέρει τη χώρα και την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Στις 13 Οκτωβρίου του 2019 οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών αποκάλυψε την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, λέγοντας ότι θα διεξαχθούν τη δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου, δηλαδή στις 13 Οκτωβρίου του 2019.

«Δεν πρέπει να συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές, διότι κάτι τέτοιο νοθεύει το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών», πρόσθεσε, ενώ προανήγγειλε ότι, πιθανότατα, οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν μαζί με τις εθνικές εκλογές.

«Ενδεχομένως (οι εθνικές εκλογές) να κουμπώσουν με την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 13 Οκτωβρίου του 2019», παραδέχτηκε.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πρότασης για εφαρμογή της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση, τονίζοντας ότι «πρέπει να ξεφύγουμε από τη μονοπαραταξιακή λογική στην αυτοδιοίκηση».

Οι δηλώσεις που έκανε ο Π. Σκουρλέτης:

Loading