Π. Ψωμιάδης στην Atlas TV: «Επιστρέφω στην πολιτική – Με ενδιαφέρει η Δυτική Θεσσαλονίκη» (vid)

Στην εκπομπή «Οι Απέναντι» της Atlas TV, την οποία παρουσιάζουν οι Χρήστος Τσαλικίδης και Σταύρος Οραήλογλου, φιλοξενήθηκε ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχολιάζοντας την τρέχουσα επικαιρότητα, αλλά και μιλώντας σχετικά με μία νέα υποψηφιότητά του.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να δοκιμάσει στο άμεσο μέλλον τις δυνάμεις του σε μία εκλογική διαδικασία (εφόσον τελειώσουν οι δικαστικές του περιπέτειες), αποκάλυψε ότι τον ενδιαφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου: «Δηλώνω μάχιμος, δηλώνω παρών, δηλώνω δίπλα στην κοινωνία. Δεν έχω σταματήσει εδώ και οκτώ χρόνια να είμαι δίπλα στον πολίτη, δίπλα του και στις χαρές και στις αγωνίες του. Από κει και πέρα, είναι θέμα άλλων προτεραιοτήτων, δεν αποκλείω μία υποψηφιότητα για την κεντρική πολιτική σκηνή, όπως επίσης δεν αποκλείω να επανέλθω και στην αυτοδιοίκηση. Δε νομίζω για το Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά πιθανώς να μπω υποψήφιος σε ένα μικρότερο Δήμο της Θεσσαλονίκης, είτε δυτικά είτε ανατολικά. Δεν αποκλείω ούτε την Περιφέρεια. Μην ξεχνάτε ότι η μεγάλη δύναμη του Παναγιώτη Ψωμιάδη ήταν από τα δυτικά. Για παράδειγμα, με προβληματίζει εδώ και πολλά χρόνια ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, που είναι ένας τεράστιος Δήμος με πληθώρα δράσεων».

Παράλληλα, τόνισε με νόημα: «Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δε χρειάζεται δύο χρόνια δράσης για να επανέλθει, του αρκεί και ένας μήνας. Αφήστε να κάνω την έκπληξη, μη θέλετε να… αρπάξετε την είδηση μέσα σε 20 λεπτά».

«Η σημερινή ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με την παλιά, ούτε ιδεολογικά ούτε παραταξιακά»

Ο κ. Ψωμιάδης κλήθηκε, επίσης, να σχολιάσει αν η Νέα Δημοκρατία του 2021 μοιάζει με… τη Νέα Δημοκρατία που υπηρέτησε εκείνος. Η απάντηση ήταν χαρακτηριστική: «Υπάρχει ο Μέσι της Μπαρτσελόνα και ο πολιτικός Μέσι της Ελλάδας. Έχει καμία σχέση ο Ψωμιάδης με τον Μέσι της Ισπανίας; Είναι ανόμοια πράγματα. Για μένα, η ΝΔ είναι η μεγαλύτερη ιδεολογική παράταξη των τελευταίων 40 ετών. Εγώ υπηρέτησα όλους τους προέδρους, σεβόμενος επίσης το θεσμό του Πρωθυπουργού και αυτόν του Προέδρου της Δημοκρατίας. Έχει, όμως, καμία σχέση ο Γεραπετρίτης με τα στελέχη που υπήρξαμε εμείς. Εγώ είμαι ένα από τα ιστορικά στελέχη, γράφτηκα στη ΝΔ το 1977. Η σημερινή ΝΔ ούτε ιδεολογικά ούτε παραταξιακά έχει καμία σχέση με εκείνη. Σέβομαι τον Πρωθυπουργό, κάνει δύσκολες προσπάθειες, αλλά όλα αυτά είναι επικοινωνιακά».

Τέλος, παρουσίασε και τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούσε σε μία ενδεχόμενη επίσκεψη του κ. Τσαβούσογλου, αν ήταν ενεργός πολιτικά: «Σίγουρα με μεγάλη ευγένεια σε μία φίλη χώρα. Η Τουρκία δεν είναι εχθρική. Είναι ο πιο συγγενικός λαός μας. Θα έπρεπε να βρούμε λύσεις εδώ και πολλές δεκαετίες. Συζητάμε τα ίδια πράγματα από το 1970. Η Ελλάδα είναι το σύνορο της Ε.Ε., αυτό το ξεχνάμε».

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη:

Δείτε επίσης: Ψωμιάδης: «Ήμουν σταρ και ανέδειξα πολλούς, από πρωθυπουργό μέχρι περιφερειάρχη. – Μεγάλη υπόθεση να είσαι ψιλικατζής»

Loading