Π. Χρηστίδης: Το ΕΣΥ δεν ενισχύθηκε από την κυβέρνηση

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, σε συνέντευξή του στο Ρ/Φ Παραπολιτικά μίλησε για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Το Κίνημα Αλλαγής, που βγήκε μπροστά για την προστασία της Δημόσιας Υγείας με δική του καμπάνια, επισημαίνει ξανά την ανάγκη εμβολιασμού, ως μια πράξη ατομικής και συλλογικής ευθύνης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς» τόνισε ο εκπρόσωπος.

Αρχικά ο κ. Χρηστίδης υπενθύμισε ότι από τον περασμένο Μάρτιο η Φώφη Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής είχαν βγει και είπαν: «ΝΑΙ στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και για τους υγειονομικούς και για τους μαχητές της πρώτης γραμμής στον τουρισμό και στον επισιτισμό. Τότε ο κ. Μητσοτάκης έλεγε να τα δούμε όλα αυτά από Σεπτέμβριο, αναγκάστηκε από τις εξελίξεις να τα δει πολύ νωρίτερα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ έκανε δριμέια κριτική στην κυβέρνηση επειδή δεν έχει προχωρήσει, όπως σημείωσε, στην ενίσχυση του ΕΣΥ. «Η ενίσχυση και θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι άμεσης προτεραιότητας και η κυβέρνηση πρέπει να δράσει τώρα, πριν επιβαρυνθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν θα έχουμε επιλογές», τόνισε.

Ο κ. Χρηστίδης μίλησε για συνεχή πολυγλωσσία της Κυβέρνησης της ΝΔ και η παταγώδη αποτυχία της να συγκροτήσει μία στοχευμένη εμβολιαστική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που είχαν ως συνέπεια να μη δημιουργηθεί το αναγκαίο «τείχος ανοσίας».

Στη συνέχεια υπογράμισε «Οι εξαγγελίες της θα κριθούν στην πράξη, από την ύπαρξη και λειτουργία ενός αποτελεσματικού προγράμματος ελέγχων από τους αρμόδιους μηχανισμούς του κράτους, που ωστόσο μέχρι τώρα -και ιδιαίτερα στους θερινούς μήνες- δεν υπήρξε».

Τέλος ο κ. Χρηστίδης καταλόγισε ευθύνες στη κυβέρνηση για κακή διαχείριση στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών όπου υποστήριξε ότι «ως το τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα καταθέσαμε πριν από λίγο καιρό, μια ολοκληρωμένη πρόταση για τον κλιματικό νόμο, με προτάσεις αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης. Τι έκανε η ΝΔ; τίποτα. Αντίθετα, ακόμα και το νόμο για τη διάρθρωση της πολιτικής προστασίας, τον ανέστειλε».

 
 
 
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading