Ολλανδία: Αυστηρότερα μέτρα στην διασκέδαση επαναφέρει η κυβέρνηση λόγω της εκτόξευσης των κρουσμάτων

Επαναφέρει τα περιοριστικά μέτρα στην νυχτερινή ζωή και τη διασκέδαση η ολλανδική κυβέρνηση – Εκτόξευση των κρουσμάτων της Covid-19 κατέγραψε τα τελευταία 24ωρα η Ολλανδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ολλανδικών μέσων ενημέρωσης, η κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει τα περιοριστικά μέτρα στα κλαμπ και τις ντισκοτέκ, τα μουσικά φεστιβάλ και τα εστιατόρια από σήμερα απέναντι στη εκτόξευση των κρουσμάτων της Covid-19 μεταξύ των νέων,

Η Ολλανδία ήρε τα περισσότερα μέτρα του lockdown  στις 26 Ιουνίου, καθώς τα κρούσματα μειώνοντας, ενώ περί τα δύο τρίτα του πληθυσμού είχα λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Τα νέα κρούσματα εκτοξεύθηκαν με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με τους τελευταίους μήνες και αυτή η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω των μπάρ των εστιατορίων και των κλάμπ όπου οι αποστάσεις δεν τηρούνται.

Περισσότερα από 5.400 κρούσματα ανακοινώθηκαν κατά τις τελευταίες 24 ώρες, σε σύγκριση με κάτω των 1.000 μία εβδομάδα πριν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANP, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση για την επαναφορά των περιοριστικών μέτρων στις 18.00 σήμερα, .

Η Ολλανδία δεν αναμένεται να επιστρέψει σε εκτεταμένο lockdown, αλλά θα ληφθούν στοχευμένα μέτρα για να περιορισθεί η διασπορά του ιού ανάμεσα σε εφήβους και νεαρούς ενηλίκους.

Τα καφέ και τα μπαρ θα κλείνουν τα μεσάνυκτα και οι εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους θα περιορισθούν στην συμμετοχή 1.000 ατόμων το πολύ, ενώ έως 500 άτομα θα μπορούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα τρία τέταρτα των νέων κρουσμάτων στην Ολλανδία αφορούν νέους και περισσότερο από το 50% αφορούν την παραλλαγή Δέλτα της Covid-19,.

Δείτε επίσης: Ολλανδία: Οι εξελίξεις του δημοσιογράφου που δέχτηκε επίθεση

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading