Οι τέσσερις λόγοι για το «ανήσυχο» καλοκαίρι Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πεπεισμένος, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Politic, ότι δημοσιεύματα που στρέφονται στην ουσία σε βάρος του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς και του ίδιου προέρχονται προσωπικώς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Κι αυτό του διαμήνυσε και κατά τη συνάντησή τους την προηγούμενη εβδομάδα, μολονότι ο πρωθυπουργός του το διέψευσε.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ανήσυχος και για το σχέδιο Πισσαρίδη για την ανάκαμψη της οικονομίας, το οποίο φοβάται πως πρόκειται στην ουσία για ένα κεκαλυμμένο τέταρτο μνημόνιο που θα επικοινωνηθεί ως πικρή, αλλά αναπόδραστη λύση λόγω της κρίσης, όπως ακριβώς δηλαδή και τα προηγούμενα μνημόνια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επίσης, ανησυχεί για το ότι δημιουργείται κλίμα διαπραγμάτευσης με την Τουρκία επί παντός του επιστητού υπό το φόβο πολεμικής εμπλοκής στο Αιγαίο.

Γι’ αυτό και στη δήλωσή του μετά τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη τόνισε πως μόνο θέμα συζήτησης με τη γείτονα είναι η υφαλοκρηπίδα- ΑΟΖ.

«Η Σακελλαροπούλου παρακολούθημα Μητσοτάκη»

Παραλλήλως, ο κ. Τσίπρας δεν είναι ικανοποιημένος (sic) κι από το πρώτο δείγμα γραφής της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τελευταίο «ολίσθημά» της, όπως το παρουσιάζουν συνεργάτες του, την αναφορά της περί λαϊκιστών στη δεξίωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Τα προηγούμενα αφορούσαν τη στάση της για τον Έβρο, τη Marfin και το Μάτι, όπου επισημαίνουν από την Κουμουνδούρου πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέστη παρακολούθημα του πρωθυπουργικού αφηγήματος.   

Loading