Οι προαναγγελίες Πλεύρη για τον εμβολιασμό – «Έχει αποτελέσματα η υποχρεωτικότητα»

Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αναφέρεται στις αναστολές των υγειονομικών αλλά και στην εξέλιξη των εμβολιασμών στη χώρα.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Έχει αποτελέσματα η υποχρεωτικότητα. Θα το δείτε από τα στοιχεία: Υπήρχε νοσοκομείο με 35% εμβολιασμένους και πλέον έχει φτάσει στο 87%. Περιμέναμε αναστολές άνω των 10.000. Σας ανακοινώνω ότι έχουμε να κάνουμε με 6.412 αναστολές αυτή τη στιγμή. Αυτά τα στοιχεία θα αλλάξουν προς τα πάνω. Στο ΕΚΑΒ που έχει γύρω στα 500 άτομα σε αναστολή εκ των οποίων 400 είναι στα πληρώματα είναι».

Παράλληλα, τόνισε ότι η νέα τροπολογία θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους υγειονομικούς που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου να επιστρέφουν στην εργασία τους. 

Ο κ. Πλεύρης προανήγγειλε ότι θα ισχύσει και στον ιδιωτικό τομέα κάτι αντίστοιχο.

Σε 6.412 ανέρχονται οι υγειονομικοί οι οποίοι τίθενται σε αναστολή εργασίας λόγω μη εμβολιασμού. Oι 5.594 εξ αυτών εργάζονται σε νοσοκομεία, ενώ 818 πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Από το ΕΚΑΒ, σε αναστολή εργασίας τίθενται 500 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 400 ανήκουν στα πληρώματα.

Την περασμένη Δευτέρα έκαναν την 1η δόση του εμβολίου 400 υγειονομικοί, γεγονός που δείχνει ότι το μέτρο ώθησε αρκετούς στο να προχωρήσουν στον εμβολιασμό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Νοσοκομείο Νίκαιας οι αναστολές εργασίας ανέρχονται σε 45, από τις 240 που αναμένονταν. Οι περισσότεροι έσπευσαν να εμβολιαστούν.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ-Covid-19: Φρένο στην τρίτη δόση για όλον τον πληθυσμό

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading