«Οι ΑΝΕΛ λένε όχι στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια» (vd)

Την αντίθεση των ΑΝΕΛ στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια τόνισε η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ.

Μεταξύ άλλων, η κ. Παπαδοπούλου υποστήριξε πως δεν υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του Ρουβίκωνα, εκφράζοντας την άποψη ότι η εν λόγω οργάνωση και οι επιθέσεις της θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν με καλύτερο τρόπο.

Αναλυτικά όσα είπε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ:

Για το ότι εκπέμφθηκε μια διαφορετική εικόνα από τον αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας κ. Κουβέλη για την υπόθεση με τις γαλλικές φρεγάτες:

«Υπήρξε μια μεγάλη συζήτηση η οποία ξεκίνησε από το δημοσίευμα της ‘Καθημερινής’. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος έδωσε χθες έκτακτη συνέντευξη τύπου στους αμυντικούς συντάκτες και τοποθέτησε τα πράγματα στη βάση που έπρεπε. Αυτό που είπε είναι ότι έγινε μια συζήτηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Γαλλίας όπου εξετάστηκε η διερεύνηση όλων των πιθανών δυνατοτήτων της χώρας για την άμυνα της χώρας. Αν έρθει η ώρα να υπάρξει κάποια απόφαση, θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα.

Ισχύει ό,τι είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος έχει και την αρμοδιότητα. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε επίσης ότι είναι ανοιχτός σε ενημέρωση των κομμάτων, τα οποία αντί να προβαίνουν σε δηλώσεις και προσπάθειες εκμετάλλευσης των θεμάτων αυτών θα έπρεπε να ζητούν επίσημη ενημέρωση».

Για το αν είναι καλή η σχέση του πρωθυπουργού, κ. Τσίπρα, και του ΥΘΕΑ, κ. Καμμένου:

«Γιατί, προκύπτει από πουθενά ότι δεν είναι καλές οι σχέσεις του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ και Υπουργό Εθνικής Άμυνας; Το γεγονός ότι τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν διατηρούν τις ιδεολογικές τους διαφορές, δεν σημαίνει ούτε εξάγεται από κάπου ότι δεν είναι καλή η σχέση συνεργασίας ανάμεσα στους αρχηγούς των δύο κομμάτων, η οποία από την πρώτη στιγμή βασίστηκε και εδράζεται σε δύο ιεραρχημένους στόχους».

Για το ότι «πέρασε» η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά:

«Για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά έγινε διαπραγμάτευση και πήρε μια εξαίρεση για τα νησιά που έχουν πληγεί περισσότερο από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Είναι γνωστό ότι η χώρα όσο βρισκόταν υπό μνημονιακό καθεστώς δεν μπορούσε να ασκήσει ιδιόκτητη οικονομική πολιτική. Οι μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας ήταν συγκεκριμένες από τις οποίες βγαίνουμε με αυτή τη συγκυβέρνηση φέτος το καλοκαίρι».

Για το νομοσχέδιο σχετικά με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια:

«Για το θέμα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια είχαμε χθες μια πολύωρη συνεδρίαση των Γραμματειών Δικαιοσύνης και Εργασίας – Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι ΑΝΕΛ από θέση αρχής θεωρούμε πως κυρίαρχο και πρωτεύον είναι το δικαίωμα του παιδιού και της σωστής ψυχικής και σωματικής ανάπτυξης όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα και η ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας.

Οι ΑΝΕΛ είμαστε συνεπείς σ’ αυτό το θέμα. Ανάλογη θέση πήραμε για το σύμφωνο συμβίωσης και στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, όπου είχαμε τονίσει ότι προέχει το δικαίωμα του παιδιού. Εμείς – κι εγώ προσωπικά – σεβόμαστε το δικαίωμα κάθε ενήλικα να αποφασίζει για το πώς θέλει να ζει. Ο καθένας προφανώς έχει το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό. Το παιδί όμως δεν επιλέγει τους γονείς του. Εκεί πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στις διατάξεις του Συντάγματος περί οικογένειας και ανάπτυξης του παιδιού όσο και στις αντιλήψεις της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.

Επειδή έχει αναπτυχθεί μεγάλη συζήτηση για το θέμα, πράγματι, μόνο με μελανά χρώματα θα μπορούσε να περιγράψει κανείς τον τρόπο με τον οποίο διαβιούν και μεγαλώνουν τα παιδιά στα ιδρύματα. Αυτό είναι μια άλλης τάξεως συζήτηση, που θα πρέπει να γίνει, για το πώς η Πολιτεία μπορεί να στηρίξει το έργο των ιδρυμάτων και να προστατέψει αυτά τα παιδιά και είναι άλλο να προχωρούμε με τέτοια άλματα σε αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.

Οι ΑΝΕΛ είμαστε αντίθετοι στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, παρότι είναι κάτι διαφορετικό από την υιοθεσία».

Για την εικόνα ενός άνδρα που πάτησε στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη παίζοντας το κομπολόι του:

«Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια θλιβερή εικόνα. Το μόνο που μπορεί να δει κανείς είναι μια ισοπέδωση αρχών και αξιών και θεωρώ ότι είναι ζήτημα παιδείας».

Για τις καταγγελίες και την παραίτηση του κ. Στ. Κριμιζή από την προεδρία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού:

«Ο αρμόδιος υπουργός έδωσε κατηγορηματικές διευκρινίσεις γι’ αυτό το θέμα, είπε ότι ο ΕΛΔΟ δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε ένα ευρώ δημοσίου χρήματος και είναι σε διαδικασία απόκτησης ΑΦΜ και συγκρότησης εσωτερικού κανονισμού. Ο κ. Κριμιζής είναι ένας διεθνούς κύρους επιστήμονας, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, αλλά στον οργανισμό συμμετέχουν και άλλοι αξιόλογοι επιστήμονες. Όσο για τις καταγγελίες του κ. Κριμιζή στην επιστολή του ήταν ασαφείς».

Για το αν καλύπτει τους ΑΝΕΛ η αντιμετώπιση της ομάδας «Ρουβίκωνας»:

«Θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί με καλύτερο τρόπο. Δεν μπορεί να επιτρέπονται τέτοιες εικόνες».

Όλη η συνέντευξη της κ. Παπαδοπούλου:

Loading