«Όχι» Καμίνη στην απλή αναλογική στους Δήμους

Ηχηρό ήταν το «όχι» του Γιώργου Καμίνη στην επιθυμία του Μεγάρου Μαξίμου να γίνουν με απλή αναλογική οι εκλογές στους Δήμους.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Αθηναίων προέβλεψε ότι η εφαρμογή της απλής αναλογικής θα προκαλέσει «κατακερματισμό, συναλλαγή, ακυβερνησία», θα πλήξει τη σταθερότητα στους δήμους και θα καταστήσει το κράτος ακόμα πιο συγκεντρωτικό.

«Θα έχουμε ένα δήμαρχο με ισχυρή λαϊκή ψήφο αλλά δεν θα μπορεί να ασκεί τις αρμοδιότητες του. Δεν θα έχει πλειοψηφία και θα είναι σε συνεχή συναλλαγή και ένα πάρε -δώσε και υπό τη δαμόκλειο σπάθη του εκβιασμού από κάθε μειοψηφία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.

Υπενθύμισε δε τις δράσεις που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια η Τοπική Αυτοδιοίκηση διασφαλίζοντας «μια κανονικότητα στις πόλεις όταν το κράτος κατέρρεε».

«Για ποια σταθερότητα των δήμων μιλάμε;»

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Ρήγας Αξελός, υπενθύμισε ότι η θέσπιση της απλής αναλογικής αποτελεί πάγια θέση της παράταξής του, επισημαίνοντας ότι οι σημερινές «πλειοψηφίες» στα Δημοτικά Συμβούλια είναι δυσανάλογες με τη ψήφο που έλαβαν. Ο κ. Αξελός κατηγόρησε τον δήμαρχο κ. Καμίνη ότι ταυτίζεται με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργο Πατούλη. Επίσης σχολιάζοντας τη θέση του δημάρχου ότι η θέσπιση της απλής αναλογικής θα πλήξει την σταθερότητα στους δήμους είπε: «Για ποια σταθερότητα των δήμων μιλάτε; Των καταχραστών του δημοσίου που είναι στις φυλακές; Των καταχραστών πολύ μικρών δήμων που καταχρώνται οι δήμαρχοι 600.000 ευρώ; Για ποια σταθερότητα μιλάτε όταν εδώ στο δήμο της Αθήνας είχατε κινήσει διαδικασίες νομικές εναντίον ανθρώπων που αποδεδειγμένα καταχράστηκαν χρήματα σε Νομικά του Πρόσωπα;».

«Καμίνης ο κατ’ εξοχήν μνημονιακός δήμαρχος»

Τέλος ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου, επισήμανε ότι ο κ. Καμίνης θεωρεί το νομοσχέδιο ως «πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση». Ο κ. Καμίνης δεν έχει δώσει μάχη ενάντια στις περικοπές των Μνημονίων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Είναι ο κατ΄ εξοχήν μνημονιακός δήμαρχος», είπε.

 

Loading