«Ο Βρούτσης έστησε τη δουλειά με το Μαξίμου»

Λάβρος εναντίον της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την απόφαση κατάργησης του προγράμματος voucher τηλεκατάρτισης για τους επιστήμονες.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ομολογία αποτυχίας αλλά και ενοχής για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη», ζητώντας παράλληλα την παραίτηση του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Παράλληλα, τονίζει με νόημα ότι «η απόσυρση μετά τη κατακραυγή, ωστόσο, δε λειτουργεί ως “κολυμβήθρα του Σιλωάμ”».

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Ομολογία ενοχής και αποτυχίας Μητσοτάκη η απόσυρση της τηλεκαταρτισης – Όσο μένει υπουργός ο κ. Βρούτσης φανερώνει πως έστησε τη δουλειά με συνευθύνη του Μαξίμου

Η κακήν-κακώς απόσυρση του προγράμματος της τηλεκατάρτισης από την κυβέρνηση, μετά από την ογκούμενη αγανάκτηση και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, συνιστά ομολογία αποτυχίας αλλά και ενοχής για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ενοχής για το τεράστιο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών συνδέονται ευθέως με το ίδιο το κόμμα της ΝΔ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε, καθώς φαίνεται, τη κρίση της πανδημίας ως ευκαιρία για να στήσει δουλειές εκατομμυρίων. Η απόσυρση μετά τη κατακραυγή, ωστόσο, δε λειτουργεί ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

Οι Υπουργοί που παρέλαυναν νυχθημερόν από τα ΜΜΕ εκθειάζοντας το πρόγραμμα-φιάσκο και κουνώντας το δάχτυλο στους επιστήμονες θα πρέπει τουλάχιστον να ζητήσουν μια συγγνώμη από τον επιστημονικό κόσμο.

Ο δε κ. Βρούτσης, όσο ακόμη βρίσκεται στη θέση του, τόσο μας φανερώνει ότι τη δουλειά την έστησε με συνευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης δε μπορεί πια να κρύβεται πίσω από τα χάδια και τα λιβάνια των ΜΜΕ. Οφείλει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί για το οικονομικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που επιχείρησε να στήσει εν μέσω πανδημίας, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του επιστημονικού κόσμου της χώρας».

Δείτε επίσης: Τέλος τα voucher επιστημόνων – Τι γίνεται με τα 600€

Loading