Ο Τσίπρας (ξανά) μπαίνει μπροστά

Ο Αλέξης Τσίπρας ξαναμπαίνει μπροστά προκειμένου να γίνει ο ίδιος η επικοινωνιακή ατμομηχανή, όχι μόνο για την εγγραφή νέων μελών στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την ενημέρωση για το «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ».

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Η αρχή έγινε χθες Δευτέρα από την Καισαριανή και, κατά πάσα πιθανότητα όπως πληροφορείται το Politic, θα υπάρξει συνέχεια μέσα στην εβδομάδα με επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Ρόδο.

Φυσικά και η επιλογή δεν είναι τυχαία, αφού τα Δωδεκάνησα, τα οποία στηρίζονται πολύ στον τουρισμό, έχουν ήδη πληγεί πολύ, μιας και η σεζόν εκεί ξεκινά, υπό κανονικές συνθήκες, νωρίτερα και τελειώνει αργότερα από την υπόλοιπη χώρα.

Όπως κι αν έχει, ο πρώην πρωθυπουργός θα έχει σήμερα συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 π.μ. στο Οινοποιείο Γκίκας στα Σπάτα.

Νέες «κόκκινες» εθνικές γραμμές

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, στην Κουμουνδούρου ισχυρίζονται πως η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας κι εκμετάλλευσης σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας επιβεβαιώνουν την ανησυχία τους πως όσα συνέβησαν στον Έβρο την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν απλώς μια τεχνική διαφορά, αλλά συστηματική προσπάθεια γκριζαρίσματος ζωνών από την Άγκυρα.

Υπενθυμίζουν, εξάλλου, στην αξιωματική αντιπολίτευση πως δεν έλαβε χώρα ποτέ η περίφημη παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στον Ταγίπ Ερντογάν, όπως διέρρεε η κυβέρνηση μετά από την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο.

Αντιθέτως, η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να «χαϊδεύει» την Τουρκία, ιδίως ως προς το σύμφωνό της με τη λιβυκή κυβέρνηση.

Γι’ αυτό και στο ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν στη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να χαραχθούν οι νέες «κόκκινες» εθνικές γραμμές, αφού είναι λάθος να υποβαθμίζουμε την τουρκική επεκτατική στρατηγική σε ζήτημα εσωτερικού αποπροσανατολισμού από την πλευρά Ερντογάν λόγω των οικονομικών δυσκολιών στη γείτονα.

Loading