Ο Τσίπρας φοβάται εκλογές κι επισπεύδει αποφάσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται, όπως πληροφορείται το Politic, διατεθειμένος, φοβούμενος και πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, να μην αφήσει το καλοκαίρι να πάει χαμένο, γι’ αυτό και προχωρά άμεσα τόσο στη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ με εγνωσμένης αξίας προσωπικότητες όσο και στον κομματικό ανασχηματισμό που αρχικώς είχε προγραμματιστεί για τα τέλη Αυγούστου.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένει άμεσα κυβερνητικό ανασχηματισμό, συνεπώς κρίνει απαραίτητο να φρεσκάρει κι εκείνος τη δική του ομάδα σχεδόν συγχρόνως προκειμένου να ασκήσει ασφυκτικό πρέσιγκ από την πρώτη ημέρα στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας σκληραίνει ακόμα περισσότερο τη στάση του απέναντι στο ΚΙΝΑΛ και στην Φώφη Γεννηματά κι αυτό θα φανεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πορίσματος για την υπόθεση ΠαπαγγελόπουλουNovartisΜιωνή.

«ΝΔ-ΚΙΝΑΛ συγκροτούν ξανά αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει στους συνεργάτες του την πεποίθησή του ότι ΝΔ- ΚΙΝΑΛ συγκροτούν εκ νέου το αντί- ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που τόσο βοήθησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανέλθει στην εξουσία.

Από την άλλη, ο κ. Τσίπρας έχει εξηγήσει στα στελέχη του πως ναι μεν η Χαριλάου Τρικούπη θα λαμβάνει άμεσες και δηλητηριώδεις απαντήσεις στην κριτική, συχνά κακοπροαίρετη, που ασκεί στην Κουμουνδούρου, αλλά δεν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που θα ξεκινήσει οποιαδήποτε αντιπαράθεση με το ΚΙΝΑΛ, το οποίο, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, οδηγείται μόνο του στον πλήρη αυτοεξευτελισμό του.

Loading