Ο Ν. Δένδιας στην 31η Ειδική Σύνοδο της ΓΣ του ΟΗΕ για την πανδημία: Μόνον η αποτελεσματική πολυμερής δράση μπορεί να αντιμετωπίσει τις συλλογικές προκλήσεις του 21ου αι.

Την ανάγκη συνεργασίας όλων των κρατών μεταξύ τους, αλλά και με τους αρμόδιους φορείς -συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας- τονίζει στο μήνυμα που απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην 31η Ειδική Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών με αντικείμενο την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
Ο Νίκος Δένδιας τόνισε στο μήνυμά του, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ότι οι συνέπειες της πανδημίας για την υγεία και την κοινωνία επιδεινώνονται με τις συγκρούσεις, και επανέλαβε την υποστήριξή της χώρας μας στην έκκληση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για παγκόσμια εκεχειρία.
Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι μόνον η αποτελεσματική πολυμερής δράση μπορεί να αντιμετωπίσει τις συλλογικές προκλήσεις του 21ου αιώνα.
Τέλος, ο υπουργός χαιρέτισε την παγκόσμια συνεισφορά των ιατρών και νοσηλευτών για την αντιμετώπιση της πανδημίας και υποστήριξε τη διευκόλυνση πρόσβασης στο εμβόλιο, καθώς και την εξασφάλιση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη στήριξη της κοινωνίας.

©Πηγή: amna.gr

Loading