Ο Κ. Καραμανλής στους πιο δημοφιλείς υπουργούς

Ούτε οι εκλογές αλλά και ο ανασχηματισμός τον επόμενο μήνα δεν φαίνεται να είναι μέσα στο πλάνο του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, και άρα στα σίγουρα η απάντηση που καλείται να δώσει ο στην ελληνική κοινωνία, εξαρτάται και ορίζεται αποκλειστικά από τις πολιτικές που θέλει να εφαρμόσει.

Ο ίδιος αφού πέρασε ένα δυνατό crash test στο πρώτο οκτάμηνο, με τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις να κυμαίνεται στις 20 μονάδες, λογικά και πολιτικά θα επέλεγε τις εκλογές, μόνο που η ευθύνη μιας χρηστής διακυβέρνησης εν μέσω πανδημίας δεν συμβαδίζει με τις εκλογές, παρά με τη πολιτική σταθερότητα.

Αποτέλεσμα όλων αυτών και πάντα σύμφωνα με τη γνώμη του ελληνικού λαού, οι εκλογές αναβάλλονται, ενώ ο ανασχηματισμός μένει στο περίμενε καθώς ακολουθούν σημαντικά νομοσχέδια.

Το 59,7 % του ελληνικού λαού θέλει εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Η έλευση του κορονοϊού ανησυχεί πάρα πολύ τον ελληνικό λαό, ο οποίος αδημονεί για τη πορεία της εργασίας, της οικονομίας και φυσικά της υγείας , τόσο για το καλοκαίρι, όσο και για τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΜRB θετικά αξιολογούν τόσο τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, πρώτο, όσο και τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, που τους κατατάσσουν στη πρώτη δεκάδα με τους πιο δημοφιλείς υπουργούς στη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Γιατί ο Καραμανλής κερδίζει εντυπώσεις;

Η σκληρή δουλεία και η υπευθυνότητα ανταμείβεται από τον ελληνικό λαό, που το τελευταίο διάστημα άλλαξε τη σειρά των υπουργών, τοποθετώντας τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, στη πρώτη δεκάδα με τους δημοφιλέστερους πολιτικούς.

Οι συντονισμένες και ορθά καθοδηγούμενες κινήσεις του Κώστα Καραμανλή στο υπουργείο Υποδομών βασίστηκαν σε τρία σημεία.

Το πρώτο μέχρι και πριν τον κορονοϊό ήταν να ξεκλειδώσουν τα μεγάλα έργα υποδομών τα οποία δεν προχώρησαν στιγμή επί ΣΥΡΙΖΑ με τρανταχτό παράδειγμα για τους περισσότερους το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Το δεύτερο σημείο για τον Κώστα Καραμανλή ήταν η διαχείριση του κορονοϊού.

Ο υπουργός αντιλήφθηκε άμεσα το ζήτημα ασφάλειας στα Μέσα Μαζικής Κυκλοφορίας και με σωστά κατευθυντήριες γραμμές, προστάτεψε το επιβατικό κοινό αλλά κυρίως έδωσε την αίσθηση ασφάλειας που χρειάστηκε και χρειάζεται ο κόσμος.

Επιπρόσθετα το υπουργείο Μεταφορών διαχειρίζεται το κρίσιμο κομμάτι των πτήσεων εντός και εκτός Ελλάδας και εκεί είναι το επόμενο στοίχημα για τον κ. Καραμανλή.

Το τρίτο σημείο για τον Υπουργό είναι η επόμενη μέρα.

Η εγχώρια οικονομία και η ανάπτυξη της Ελλάδας συνδέεται άμεσα με τον νευραλγικό τομέα των υποδομών για αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριμοδότησε τον Κώστα Καραμανλή με 13+6 δισεκατομμύρια ευρώ για την επόμενη μέρα.

Βέβαια πέρα από τα μεγάλα έργα υποδομών που σκοπό έχουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και φυσικά θέσεις απασχόλησης και κίνηση της αγοράς, το υπουργείο προχώρησε ήδη σε δυο ζητήματα κλειδιά που προχωρούν ήδη, αυτά των ψηφιακών διπλωμάτων αλλά και την επιδότηση στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, κινήσεις μικρές που διευκολύνουν τη καθημερινότητα των πολιτών αλλά και θα βελτιώσουν την εικόνα του περιβάλλοντος.

Η δεκάδα των δημοφιλέστερων υπουργών

Η δεκάδα των υπουργών σύμφωνα με την MRB περιλαμβάνει τους: Βασίλη Κικίλια, Τάκη Θεοδωρικάκο Κυριάκο Πιερρακάκη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Νίκο Δένδια, Χρήστο Σταικούρα, Νίκη Κεραμέως, Στέλιο Πέτσα, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Κώστα Καραμανλή.

Ζήτημα παραμένει για τη κυβέρνηση το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Δυσαρεστημένοι οι αγρότες

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, όσο και το επιτελείο του, Κώστας Σκρέκας και Φωτεινή Αραμπατζή, δεν έχουν πείσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ έχουν απογοητεύσει και το σύνολο του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα που δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο με την αργοπορία, και τις κινήσεις του υπουργείου.

Μάλιστα στα περισσότερα δημοσιεύματα εμφανίζεται να αποχωρούν και οι τρεις από έναν πολύ βασικό τομέα της ελληνικής πραγματικότητας.

Κερδίζει πόντους συνεχώς ο Τάσος Χατζηβασιλείου

Συνεχώς στο πλάι του πρωθυπουργού σε κρίσιμες συναντήσεις με πρόσωπα του εξωτερικού είναι ο βουλευτής Σερρών, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ξεκίνησε το Φεβρουάριο από το συνέδριο στις Βρυξέλλες, ανήλθε στα κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας και έλαβε το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα στη ΝΔ, εμφανίστηκε τον Απρίλιο με τον πρωθυπουργό σε τηλεδιάσκεψη με τον Κύπριο πρόεδρο και τελευταία με την αντιπολίτευση της Αλβανίας.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι εμπιστεύεται τον Τάσο Χατζηβασιλείου και ίσως ο Σερραίος βουλευτής θα είναι και ο πρώτος που θα υπουργοποιηθεί από τη πρώτη του θητεία.

Πηγή: e-vima.gr

Loading