Ο επικείμενος ανασχηματισμός και οι καραμπόλες στα υπουργεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε να γράφει και να σβήνει ονόματα στο σημειωματάριο του μιας και ο επικείμενος ανασχηματισμός βρίσκεται προ των πυλών. Το ίδιο και οι καραμπόλες στα υπουργεία.

Στα δημοσιογραφικά γραφεία θεωρείται σίγουρη μια δυναμική παρέμβαση στο υπουργείο Οικονομικών όπου η θέση του Χρήστου Σταϊκούρα θεωρείται επισφαλής, με πιθανότερο διάδοχό του τον έως σήμερα αναπληρωτή του Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Από εκεί και μετά υπάρχουν πολλά ερωτηματικά γύρω από το όνομα της Λίνας Μενδώνη και του Χάρη Θεοχάρη, ενώ πολλά λέγονται και γράφονται για το ενδεχόμενο αλλαγής χαρτοφυλακίου για τους Άδωνι Γεωργιάδη, Κώστα Τσιάρα και Βασίλη Κικίλια.

Οι αμετακίνητοι

Αντίθετα, αμετακίνητοι είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης, η Νίκη Κεραµέως, ο Νίκος Δένδιας και ο Κώστας Καραµανλής, καθώς και όσοι υπουργοποιήθηκαν ή υφυπουργοποιήθηκαν στον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου.

Πέραν του υπουργικού συμβουλίου αλλαγές θα γίνουν και στις υπηρεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, με το Μέγαρο Μαξίμου να σχεδιάζει δομικούς μετασχηματισμούς στον κρατικό μηχανισμό που αντιμετωπίζει σοβαρές κρίσεις.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αυτό έχει ήδη «καεί», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά ρητά και κατηγορητικά ότι η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Άλλωστε, όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η οικονομία θα ανακάμψει γρήγορα, ότι τα εισοδήματα θα βελτιωθούν, ότι η χώρα μπορεί να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις και να δημιουργήσει πολλές καλές θέσεις εργασίας. «Πιστεύω», πρόσθεσε στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, «ότι αυτά τα δύο χρόνια μπορέσαμε να προωθήσουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα όσο πιο αποτελεσματικά μπορούσαμε μία σειρά από μεγάλες κρίσεις. Και για αυτό θα κριθούμε τελικά στο τέλος της τετραετίας. Επομένως, δεν βλέπω σε καμία περίπτωση γιατί θα έπρεπε η Κυβέρνηση να αναζητήσει μία νωπή εντολή. Μάλλον ένδειξη αδυναμίας θα ήταν αυτό και όχι ένδειξη ισχύος και αυτοπεποίθησης».

Θα αναζητήσει ευρεία συναίνεση

Η κυβέρνηση θα αναζητήσει ευρεία συναίνεση για την επίτευξη ενός μεγάλου εθνικού στόχου, που αφορά πρωτίστως την επόμενη γενιά. Στο Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν ο πρωθυπουργός δεν κρύφτηκε, ενώ ο ίδιος δήλωσε διαθέσιμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση. Άλλωστε, μετά τις 23 Αυγούστου θα υπάρξει συζήτηση στην Βουλή για να γίνει μια αξιολόγηση, αλλά κυρίως να επιχειρήσει να διαμορφώσει μια συναίνεση για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα.

Δείτε επίσης: Πέτσας: “Οι πολίτες έβαλαν ψηλά τον πήχη επιλέγοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη”

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading