Ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 25/8

Ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Καρλ Νέχαμερ έχει προγραμματίσει επίσκεψη στην Ελλάδα στις  25 και 26 Αυγούστου, στο πλαίσιο και της νέας «Πλατφόρμας Συντονισμού Μεταναστευτικής Πολιτικής» με έδρα τη Βιέννη.

Μάλιστα η περαιτέρω υποστήριξη της προστασίας των εξωτερικών συνόρων, στο πλαίσιο και της νέας «Πλατφόρμας Συντονισμού Μεταναστευτικής Πολιτικής» θα αποτελέσει, μεταξύ άλλων, θέμα της επίσκεψης του αυστριακού υπουργού Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Την πρόσκληση αυτή προς τον υπουργό, ο κ. Μηταράκης είχε απευθύνει κατά τις πρόσφατες συνομιλίες τους στη Βιέννη, όπου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου συμμετείχε με τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κουμουτσάκο στη διήμερη Διεθνή Διυπουργική Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασύλου και Μετανάστευσης, στις 22 και 23 Ιουλίου.

Ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών επιθυμεί, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στη Βιέννη, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα «να αποκτήσει εικόνα επί τόπου», ενώ, το κατά πόσο θα επισκεφτεί και προσφυγικό καταυλισμό θα εξαρτηθεί, όπως σημείωσε, από το πρόγραμμα των οικοδεσποτών του και από την πορεία της κρίσης του κορονοϊού.

Ο ίδιος σημείωσε ότι, για να προσφέρει επί τόπου βοήθεια στην Ελλάδα, η Αυστρία παραχώρησε στην ελληνική κυβέρνηση 181 κοντέινερ για μετανάστες και διέθεσε στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες ένα εκατομμύριο ευρώ άμεσης βοήθειας.

Υπογραμμίζεται ότι η νέα «Πλατφόρμα Συντονισμού Μεταναστευτικής Πολιτικής», που θα απασχολήσει και τις συνομιλίες Μηταράκη-Νέχαμερ στην Αθήνα, θα επικεντρωθεί στον συντονισμό τεσσάρων βασικών σημείων: συνεργασία για την προστασία των εξωτερικών συνόρων, επιστροφή μεταναστών χωρίς δικαίωμα ασύλου, καταπολέμηση των λαθροδιακινητών και δημιουργία ταχύτερων και αποτελεσματικότερων διαδικασιών ασύλου.

Δείτε ακόμη:

Κ. Μητσοτάκης: Το πρόγραμμά του για αύριο 6/08

Loading