Νοτοπούλου: «Ο Τουρισμός στην Βόρεια Εύβοια να αναγεννηθεί από τις στάχτες του»

Την δική της θέση για τον τουρισμό που έχει πληγεί στην Βόρεια Εύβοια λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών τόνισε η κ. Νοτοπούλου, με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει:

«Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Β. Εύβοιας, βιώνουν ήδη τα αποτελέσματα της βιβλικής καταστροφής που προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές και η εγκληματική, κυβερνητική ανικανότητα για την αντιμετώπιση τους.

Ιδιαίτερα οι επαγγελματίες του τουρισμού, βλέπουν να γίνονται στάχτη οι ελπίδες τους για μια οικονομική ανάκαμψη, καθώς οι ακυρώσεις είναι μαζικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων Αιδηψού, από τις περίπου 25.000 κλίνες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχει μόνο 5% πληρότητα, ενώ μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχουν ακυρωθεί όλες.

Η κατάσταση είναι δραματική και οι βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων κρέμεται σε μία κλωστή.

Η Κυβέρνηση όμως, για άλλη μία φορά, τις έχει εγκαταλείψει. Οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις για το σχέδιο ανασυγκρότησης και οι εξαγγελίες στήριξης, δεν αντιμετωπίζουν την τρέχουσα πραγματικότητα για τον τουρισμό της Εύβοιας.

Απαιτούνται εξειδικευμένα μέτρα στήριξης των πληγέντων τουριστικών επιχειρήσεων και μια ειδικά σχεδιασμένη καμπάνια προώθησης της περιοχής για το επόμενο διάστημα, ώστε να μην χαθεί ο κρίσιμος μήνας του Αυγούστου και ανακτηθεί ένα σημαντικό μέρος της τουριστικής κίνησης.

Η Εύβοια αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό με εξαιρετικά φιλόξενους ανθρώπους, που έχει ανάγκη άμεσης στήριξης για να επιβιώσει.»

Δείτε επίσης: Σακελλαροπούλου προς Μπένο: «Έχετε την υποστήριξη μου στο δύσκολο σας έργο»

Loading