ΝΔ απαντά σε Τσίπρα: Δεν δανειζόμαστε από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Η ΝΔ απαντά με ανακοίνωσή της στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με τις οποίες το κυβερνών κόμμα «συνεχίζει την ίδια ”αμαρτωλή” πολιτική του παρελθόντος» όσον αφορά τις δανειακές υποχρεώσεις του.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την ανάληψη της αρχηγίας της ΝΔ, το 2016, προχώρησε σε πλήρη εξορθολογισμό των οικονομικών του κόμματος. Οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν δραστικά από 9 εκατ. ευρώ το 2015 σε 3,1 εκατ. το 2020.», αναφέρει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της, ενώ προσθέτει: 

Όλες οι τρέχουσες υποχρεώσεις εξοφλούνται κανονικά, οι παλαιότερες οφειλές σε προμηθευτές μειώνονται σημαντικά, οι ρυθμίσεις σε οφειλές προμηθευτών τηρούνται ευλαβικά και δεν υπάρχουν οφειλές στο δημόσιο, ενώ στις Τράπεζες, έναντι των δανείων, έχει εκχωρηθεί σημαντικό ποσοστό της κρατικής χρηματοδότησης. Αποτέλεσμα του εξορθολογισμού είναι ότι η ΝΔ έχει από το 2016 θετικό λειτουργικό αποτέλεσμα».

«Η Νέα Δημοκρατία δεν δανείζεται από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα» 

Επίσης, η ΝΔ αναφέρει ότι στο πλαίσιο διάταξης που προβλέπεται στο καταστατικό της από το 2016, η ΝΔ δεν επιτρέπεται να δανείζεται από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. «Και φυσικά δεν έχει δανειστεί. Στον ετήσιο δημοσιευμένο απολογισμό υπάρχει συγκεκριμένη γραμμή με την ένδειξη «αναλήψεις δανείων» που πάντα έχει ποσό 0», προσθέτει.

Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι αποκλειστικός λόγος αύξησης των δανειακών υποχρεώσεων της είναι οι ετήσιοι τόκοι. «Το 2016 οι τόκοι ανήλθαν σε 27,5 εκατ. ευρώ, το 2017 σε 27,6 εκατ. ευρώ, το 2018 σε 30,6 εκατ. ευρώ, το 2019 σε 34,2 εκατ. ευρώ και το 2020 σε 38,1 εκατ. ευρώ. Επομένως το σύνολο των τόκων την τελευταία πενταετία ανήλθε σε 158 εκατ. ευρώ. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο εμφανίζεται αύξηση του τραπεζικού δανεισμού στα 342 εκατ. ευρώ σήμερα», σημειώνει και προσθέτει ότι «αυτή είναι η αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτήν αλλά για τις εντυπώσεις».

Δείτε επίσης: Κ. Μητσοτάκης: Η συζήτηση σχετικά με τις διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους θα ανοίξει σύντομα

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading