Ν. Ρωμανός: Ανοησία η συζήτηση για εκλογές

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε σύγχυση» δήλωσε στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός σχολιάζοντας την κριτική που ασκεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση.

«Δεν έχει νόημα να παρακολουθεί κανείς τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ φώναζε, γιατί δεν επιτάξαμε όλο τον ιδιωτικό τομέα στην Υγεία, τις ιδιωτικές ΜΕΘ και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Αν το είχαμε κάνει, θα έβγαινε στα κάγκελα και θα φώναζε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Το ίδιο έκανε και με τους ελεύθερους επαγγελματίες: φώναζε ότι δεν κινούμαστε γρήγορα για τα μέτρα στήριξης. Μόλις το κάναμε, είπε ότι θα έπρεπε να λάβουμε πιο αργά τα μέτρα για να αξιοποιήσουμε ένα πλαίσιο ελαστικοποίησης του ΕΣΠΑ που αποφάσισε η Κομισιόν στις 4 Απριλίου» πρόσθεσε.

 «Δεν ενδιαφέρει το ΣΥΡΙΖΑ αν θα κάνει μία ακόμα κωλοτούμπα ή αν θα εξευτελιστεί για ακόμη μία φορά. Δε μας ενδιαφέρει τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα μας ενδιέφερε αν έκανε μία εποικοδομητική αντιπολίτευση. Όσο κινείται με τον τρόπο που έμαθε το 2012-2014 νομίζω ότι δεν αφορά κανέναν το αφήγημά του. Εμάς μας ενδιαφέρει πως θα βγουν οι πολίτες αλώβητοι από την κρίση» τόνισε ο κ. Ρωμανός.

Σχολιάζοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για την άρση των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν λόγω του κορονοϊού και την επιστροφή στην κανονικότητα, είπε πως πρόκειται για ένα πολύ καλά δουλεμένο σχέδιο. «Όλα αυτά θα κρίνονται καθημερινά και θα επαναξιολογούνται.  Σίγουρα έχει γίνει μία πολύ σημαντική δουλειά για να φτάσουμε να συζητάμε τη μετάβαση στη νέα κανονικότητα και αφετέρου να προχωρήσουμε σε αυτή τη μετάβαση όντες προετοιμασμένοι και νιώθοντας μία σιγουριά και μία εμπιστοσύνη».

Ο κ. Ρωμανός υπογράμμισε ότι τα πάντα επανεξετάζονται σε 24ωρη βάση. «Προφανώς θα αλλάξουν πολλά δεδομένα είτε όταν βρεθεί το φάρμακο ή το εμβόλιο. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για το χτίσιμο μιας νέας κανονικότητας και τη μετάβαση σε αυτή που αποτελούν και τα δύο βασικές στοχεύσεις» είπε σχολιάζοντας όσα ανακοινωθήκαν χθες από την κυβέρνηση.

 Ο κ. Ρωμανός απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας ότι «όποιος συντηρεί τη συζήτηση για πρόωρες εκλογές εκτός του ότι δε προσφέρει τίποτα, διαπράττει και μία ανοησία».

 Όπως είπε ο κ. Ρωμανός «Ο στόχος είναι να μη πάμε στο συνωστισμό. Αυτό αφορά όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες και το άνοιγμα των εκκλησιών».

Όσον αφορά στην οικονομία είπε ότι «έχουν ήδη ανακοινωθεί μια σειρά μέτρων στήριξης, όπως δάνεια με προνομιακούς όρους και εγγύηση του ελληνικού δημόσιου και θα προστεθεί και ό,τι καταφέρουμε από το recovery fund που συζητείται. Όλα αυτά είναι μια δυναμική διαδικασία, θα έχουμε νέα αποτελέσματα και που θα μεταφέρονται στην τσέπη του πολίτη».

 Όσον αφορά στις αντιδράσεις του ΚΚΕ για τη μεταφορά της Πρωτομαγιάς ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ υπενθύμισε ότι μέχρι τις 4 Μαΐου ισχύουν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

 «Προφανώς οποιοσδήποτε έχει στο μυαλό του να κάνει οποιαδήποτε κινητοποίηση θα πρέπει να το αναβάλλει για μετά τις 4 Μάϊου. Για να μη χαθεί ο συμβολικός χαρακτήρας της Πρωτομαγιάς αποφασίσαμε να μετατεθεί μια βδομάδα μετά.  Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά και τον συνδικαλισμοί θα πρέπει να αποτελούν πρότυπο».

Ακούστε όσα δήλωσε στον Flash 99,4 ο Νίκος Ρωμανός.

Loading