Ν. Παναγιωτόπουλος για Αφγανιστάν: «Να μην εργαλειοποιηθούν οι μεταναστευτικές ροές»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμμετείχε στην άτυπη Σύνοδο των υπουργών Αμύνης της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στη Λιουμπλιάνα όποθ μίλησε για τις ενδεχόμενες μεταναστευτικές ροές από το Αφγανιστάν.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε από την Λιουμπλiάνα όσον αφορά την κατάσταση στο Αφγανιστάν:

«Είχα την ευκαιρία να καταδείξω τις νέες προκλήσεις ασφαλείας που συνδέονται με την κατάσταση στο Αφγανιστάν. Υπογράμμισα την ανάγκη να ολοκληρώσουμε την εκκένωση όσων μας υπεστήριξαν κατά την παρουσία μας στο Αφγανιστάν, να διασφαλίσουμε την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα αυτή και να αποτρέψουμε την ενδεχόμενη εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη», ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την ανάγκη δράσης της Ε.Ε

«Είναι απαραίτητη η παροχή συνδρομής της Ε.Ε. προς τις γειτονικές χώρες του Αφγανιστάν, ιδίως όσον αφορά στην πρόληψη των προσφυγικών ροών. Η αυξημένη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στη συνδρομή των αποστολών της ΕΕ στις περιοχές της υποσαχάριας Αφρικής, τη Μοζαμβίκη, τη Λιβύη και ασφαλώς τα Δυτικά Βαλκάνια».

Στο κοινό Γεύμα Εργασίας ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΟΗΕ, με συμμετοχή του αναπληρωτή Γ.Γ. ΝΑΤΟ Μιρτσέα Γκεοάνα και του αναπληρωτή Γενικού γραμματέα Ηνωμένων Εθνών, αρμόδιου για ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζαν – Πιερ Λακρουά, ο Έλληνας υπουργός τόνισε τη  συνεργασία των τριών Οργανισμών, ενώ υπογράμμισε πως οι τρέχουσες κοινές προκλήσεις απαιτούν την περαιτέρω εμβάθυνση της υπόψη συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Δείτε επίσης: Ταλιμπάν: Θα βασιστούν σε λεφτά κυρίως από την Κίνα

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading