Ν. Κεραμέως: “Μετά το Πάσχα η συζήτηση για το άνοιγμα των άλλων βαθμίδων της εκπαίδευσης”

Απαντήσεις σε σημαντικά θέματα που αφορούν το αντικείμενό της έδωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ1.

Αναφορικά με το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων της εκπαίδευσης – πέραν των Λυκείων που ήδη επαναλειτούργησαν – η κ. Κεραμέως ήταν σαφής: “Η συζήτηση μετατοπίζεται για μετά το Πάσχα. Προτεραιότητα έχουν κι άλλες δραστηριότητες που θα ανοίξουν αυτή την εβδομάδα”.

Παράλληλα, η υπουργός διευκρίνισε ότι φέτος οι μαθητές θα μπορούν να καταθέσουν παράλληλα δυο μηχανογραφικά, ένα για εισαγωγή στα πανεπιστήμια μέσω των πανελληνίων και ένα για εισαγωγή σε δημόσια ΙΕΚ με το βαθμό του απολυτηρίου τους.

Σημείωσε, επίσης, ότι για τα σχολεία ετοιμάζονται νομοθετήματα σχετικά με την αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος, τη διεύρυνση αρμοδιοτήτων διευθυντών και εκπαιδευτικών και τη μεγαλύτερη ελευθερία.

Προκήρυξη για 10.500 διορισμούς στη γενική εκπαίδευση

Η κ. Κεραμέως έστειλε και ένα ευχάριστο μήνυμα σε όσους βρίσκονται στη… λίστα αναμονής για διορισμό στην εκπαίδευση, λέγοντας ότι προχωράει η προκήρυξη 10.500 διορισμών στη γενική εκπαίδευση.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο «νέο θεσμικό πλαίσιο αναβάθμισης της λειτουργίας των ΑΕΙ», με ζητήματα όπως η εξωστρέφεια των προγραμματών σπουδών, η μεγαλύτερη εσωτερική κινητικότητα, η σύμπραξη πανεπιστήμιων με άλλους φορείς και άλλα.

Δείτε επίσης: Ν. Κεραμέως: Στις 21/4 ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους εκπαιδευτικούς

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading