Ν. Καραγιαννακίδης: Το δίδυμο Μητσοτάκη – Δένδια ενοχλεί και πληγώνει την Άγκυρα

Σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Θράκη, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η δεύτερη επίσκεψη Τούρκου ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου στη Θράκη μας εντός του ίδιου μήνα μόνο ως τυχαίο γεγονός δεν μπορεί -και δεν πρέπει- να εκληφθεί. Σε μια καταφανή προσπάθεια να πάρουν επικοινωνιακή ρεβάνς μετά το σοκ που υπέστησαν από την υπερήφανη, σθεναρή στάση του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, οι γείτονες παίζουν για μία ακόμη φορά με τη φωτιά, ανακινώντας εκ νέου το ζήτημα της προστασίας της δήθεν ¨τουρκικής¨ μειονότητας στην Ελλάδα.

Στην πρόσφατη παρουσία του στην περιοχή ο υφιστάμενος του κ. Τσαβούσογλου, υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιαβούζ Σελίμ Κιράν επένδυσε στην πόλωση, ανακάλυψε, κατά τη συνήθη πρακτική της Τουρκίας, ¨παραβίαση και διάβρωση των δικαιωμάτων της ‘Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης¨  και κατηγόρησε τη χώρα μας για δήθεν ¨άρνηση της εθνικής ταυτότητας και περιορισμό των ελευθεριών της μειονότητας¨.

Είναι σαφές, πως η παρουσία του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών θα κινηθεί στο ίδιο μοτίβο και συνιστά μια σαφή αναβάθμιση των προκλήσεων, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του ίδιου με τον ομόλογο του Νίκο Δένδια στην Αθήνα, την προσεχή Δευτέρα. Απέναντι σε αυτή τη στάση που επιλέγει η Τουρκία, την οδό της όξυνσης και της εργαλειοποίησης της μουσουλμανικής μειονότητας, η Ελλάδα οφείλει να απαντήσει με σύνεση, σωφροσύνη και αποφασιστικότητα, όπως επιτυχημένα πράττει τους τελευταίους 20 μήνες.

Το δίδυμο Μητσοτάκη – Δένδια ενοχλεί και πληγώνει την Άγκυρα. Αυτή η κυβέρνηση προασπίζεται τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, ο Έβρος κατέστη απόρθητος, η θάλασσα έχει σύνορα, η χώρα ανέκτησε την εθνική της αξιοπρέπεια, δεν είναι ¨χώρος¨ και ξέφραγο αμπέλι, όπως κήρυτταν οι νεομαρξιστές κατ’ επάγγελμα ¨προοδευτικοί¨.

Δεν ξέρω μόνο αν στο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ετοιμάζονται να οργανώσουν κάποια τελετή υποδοχής για τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών. Μάλιστα η συμπόρευση τους το Σάββατο 22/5 με τα όργανα του τουρκικού παρεμβατισμού στη Θράκη όπως τους ψευτομουφτήδες με αφορμή μια συγκέντρωση για την Παλαιστίνη δεν καταδικάστηκε ποτέ από την Κουμουνδούρου…»

Loading