Ν. Καραγιαννακίδης: Ο Ερντογάν έθαψε το «ήρεμο καλοκαίρι» στην Αμμόχωστο

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του Προέδρου της Τουρκίας από τα Κατεχόμενα για τον αποχαρακτηρισμό μέρους της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήταν σοφό, να σταματήσουμε στην Ελλάδα κάποτε να εκπλησσόμαστε με τη συμπεριφορά των γειτόνων μας και να κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα. Ο τουρκικός αναθεωρητισμός ήρθε για να μείνει, οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι για την απέναντι πλευρά του Αιγαίου γράμμα κενό, δεν λαμβάνονται υπόψη, από τη στιγμή που ούτε ο ΟΗΕ ούτε κανείς άλλος δεν έχει την πραγματική διάθεση να επιβάλλει στην Τουρκία το σεβασμό και την εφαρμογή των ψηφισμάτων.

Οι εξαγγελίες του Προέδρου Ερντογάν από τα Βαρώσια ρίχνουν αλάτι στις πληγές του Ελληνισμού και αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά πως η Τουρκία δεν κάνει πίσω, δεν πτοείται, αδιαφορεί προκλητικά για το σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας, δημιουργεί τετελεσμένα, επιμένει στον εμπρηστικό λόγο, χαρακτηρίζοντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ¨εχθρό της Τουρκίας¨. Προχωρά επιθετικά, βάσει του δικούς της επεκτατικού σχεδιασμού. Το ¨ήρεμο καλοκαίρι¨ το οποίο όλοι επιδιώκαμε, τελείωσε στην Αμμόχωστο. Τα μηνύματα είχαν φτάσει από τις προηγούμενες ημέρες, όταν τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά σκάφους του Λιμενικού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Τουρκία θέλει να επιβάλλει στο πεδίο το δίκαιο του ισχυρότερου, προχωρά την εφαρμογή της δικής της νέο – Οθωμανικής ατζέντας.

Είναι πλέον στο χέρι μας να προστατέψουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές, να χτίσουμε ισχυρές συμμαχίες στο διαρκώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον και να επιδείξουμε την απαιτούμενη αποφασιστικότητα, ώστε οι γείτονες μας να καταλάβουν πως για να αφήσουμε πίσω την ένταση, όπως συμφωνήθηκε πριν ένα μήνα στις Βρυξέλλες, πρέπει να σταματήσουν άμεσα οι προκλήσεις. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η Ελλάδα είναι έτοιμη να προστατέψει τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Loading