Ν. Καραγιαννακίδης για επίσκεψη Τσαβούσογλου: «Ήρθε για να προκαλέσει»

Σχολιάζοντας την ολιγόωρη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στη Θράκη, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι συνεχείς, προκλητικές, ψευδέστατες και ανυπόστατες αναφορές του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δήθεν ¨τουρκική μειονότητα¨ και ¨τουρκικά¨ σχολεία στη Θράκη μας αποτυπώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την πραγματικότητα πίσω από την -ιδιωτική- ολιγόωρη επίσκεψη του στην περιοχή.

Ο κ. Τσαβούσογλου έφτασε στη Ροδόπη με συγκεκριμένη αποστολή: να προκαλέσει, να δυναμιτίσει το κλίμα ενόψει των σημερινών επαφών του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, να αποδείξει πως η Τουρκία είναι μια χώρα που δε σέβεται την υπογραφή που έβαλε στη Συνθήκη της Λοζάνης και όπου ξεκάθαρα, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, γίνεται λόγος για τη θρησκευτική, μουσουλμανική μειονότητα στη χώρα μας.

Τρεις φορές ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τη ρητορική της Άγκυρας για ¨τουρκική¨ μειονότητα: Πρώτη, μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου με ανάρτηση του αναφέρθηκε στη συνάντηση του με τους ¨συμπατριώτες του στη δυτική Θράκη¨. Δεύτερη, μόλις ολοκληρώθηκαν οι επαφές του με τα  κύρια όργανα του τουρκικού παρεμβατισμού στην περιοχή, τους ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, των οποίων οι εργασίες, όπως υποστήριξε ¨συμβάλλουν πολύ στην διαφύλαξη της ενότητας και ομοψυχίας της τουρκικής μειονότητας¨. Τρίτη, μετά την επίσκεψη του στο μειονοτικό λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ, όπου σημείωσε πως ¨είναι σημαντικό τα παιδιά όλων των ηλικιών της τουρκικής μειονότητας  να έχουν εκπαίδευση σε καλύτερες συνθήκες και στη μητρική τους γλώσσα¨.

Αυτό, όμως, που ξεπερνά κάθε όριο λογικής είναι η στάση των τριών μουσουλμάνων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ σε Ξάνθη και Κομοτηνή, οι οποίοι, όχι μόνο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα σε γεύμα που τους απηύθυνε ο κ. Τσαβούσογλου, αλλά σύμφωνα με τον Τύπο της Θράκης, φωτογραφήθηκαν περιχαρείς δίπλα του, υιοθετώντας με την παρουσία τους τα όσα ισχυρίζεται για τη δήθεν τουρκική ταυτότητα των ομοεθνών του. Είναι ντροπή για μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου να υποκλίνονται και να καταθέτουν τα διαπιστευτήρια τους στην τουρκική προπαγάνδα, προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στα τουρκικά συμφέροντα, προς άγρα ψήφων….»

Loading