Ν. Καραγιαννακίδης για δημοσκόπηση Interview: Οι πολίτες εμπιστεύονται τον… Κανένα περισσότερο από τον Αλέξη Τσίπρα

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της πρόσφατης δημοσκόπησης της εταιρείας Interview όπου η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 15,5 μονάδες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβραβεύεται ως καταλληλότερος Πρωθυπουργός με 50% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 22% και του Κανένα με 28% ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι αριθμοί λένε την αλήθεια και αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Σε συνέχεια προηγούμενων δημοσκοπήσεων, οι πολίτες επιβεβαιώνουν πως δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, επικροτούν και εμπιστεύονται τις αποφάσεις της Κυβέρνησης η οποία παίρνει άριστα στη διαχείριση των πολλαπλών κρίσεων που ανέκυψαν τους τελευταίους 18 μήνες, από τον Έβρο και τη διαχείριση του Προσφυγικού μέχρι την πανδημία και τις οδυνηρές της συνέπειες σε κοινωνία και οικονομία.

Οι πολίτες αντιλαμβάνονται τη χαώδη διαφορά ανάμεσα σε μια Κυβέρνηση ευθύνης, έργων και προγράμματος και σε μια αντιπολίτευση ¨μπροστινών¨ που επενδύουν στη δημαγωγία, στο λαϊκισμό και στα fake news ώστε να αρθρώσουν φθηνό πολιτικό λόγο, αποφεύγοντας, όπως πάντα, την ουσία. Αυτή η αξιοθρήνητη πολιτικά εικόνα που παρουσιάζει το κόμμα του κυρίου Καλογρίτσα, του κυρίου Παππά και του κυρίου Πολάκη επιβεβαιώνεται από όλες τις δημοσκοπήσεις, όπου η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων αυξάνεται αντί να μειώνεται ενώ ο Πρωθυπουργός κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό, έχοντας πλέον ως αντίπαλο του τον Κανένα, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί, ασθμαίνοντας, τρίτος στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός.

Τα ευρήματα αυτά έρχονται να αναδείξουν και μια ακόμη πραγματικότητα, πως αποκλείεται το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες μέσα στο 2021. Όσο και αν ¨πουλάει¨ το σενάριο αυτό δημοσιογραφικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ισχυρή πλειοψηφία των 158 βουλευτών στη Βουλή και με τον ΣΥΡΙΖΑ στα -πολιτικά – σχοινιά δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να πάει σε εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επανειλημμένα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Και είναι πολιτικός συνεπής στα λόγια και στα έργα του. Σε κάθε περίπτωση, όποτε και αν γίνουν εκλογές, απέναντι στο κόμμα που κάνει αντιπολίτευση με …καπάκια εμβολίων και εξακολουθεί να επενδύει στην πανδημία για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, ξέρουμε ποιος θα είναι ο νικητής»

Loading