Ν. Καραγιαννακίδης για Αλ. Τσίπρα: Κατάντια για τη χώρα η αντιπολίτευση της τοξικότητας και του λαϊκισμού

Σχολιάζοντας την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, αναφορικά με το ζήτημα της διαχείρισης των πυρκαγιών, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μία ακόμη φορά από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το δικό του, μονότονο, ρεσιτάλ δημαγωγίας, ευτελίζοντας τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, επαναλαμβάνοντας τις γνωστές (και πολιτικά χρεωκοπημένες) πολιτικές κορώνες. Αρνούμενος πεισματικά να τα βρει με το παρελθόν του, ο κ. Τσίπρας πιστεύει βαθιά μέσα του πως το Μάτι δεν υπήρξε ποτέ, πως 102 συμπατριώτες μας δεν χάθηκαν εξαιτίας της ολικής ανικανότητας της κυβέρνησης του, επιμένει να κρύβεται πίσω από την ανάληψη της ¨πολιτικής ευθύνης¨.

Ξεχνά ο ολίγιστος, πως πραγματική ανάληψη της πολιτικής ευθύνης σημαίνει παραίτηση της κυβέρνησης την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με την ερμηνεία που έχει δώσει ο κορυφαίος συνταγματολόγος μας Δημήτρης Τσάτσος, παραίτηση που ποτέ ασφαλώς δεν είδαμε από τον πρωθυπουργό που αναζήτησε ηρεμία μετά την καταστροφή σε ιδιωτικές θαλαμηγούς..

Είναι πραγματικά να απορεί κανείς, πως έχει το θράσος ο Αλέξης Τσίπρας να κουνά το δάχτυλο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να επιχειρεί φτηνή αντιπολίτευση πάνω στα καμένα, την ώρα που γνωρίζει καλά πως ο στόχος της διαφύλαξης της ανθρώπινης ζωής στις καταστροφικές πυρκαγιές υπηρετήθηκε από την Κυβέρνηση με απόλυτη προσήλωση.

Ξεχνά ο θιασάρχης του πολιτικού τσίρκου που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ, πως έχουν ξεκινήσει ήδη οι καταβολές αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους, πως το Κράτος λειτούργησε, παρά τα όποια λάθη που αναγνώρισε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα οποία, είναι βέβαιο, πως θα διορθωθούν.

Ας σταματήσει έστω και τώρα ο Αλέξης Τσίπρας να εκτίθεται και να αναζητά εμμονικά πολιτικά ισοδύναμα με το Μάτι. Ούτως ή άλλως, η ιστορία τον έχει χαρακτηρίσει και τον έχει ξεπεράσει…» 

Loading