Ν. Ηλιόπουλος: «Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα έπρεπε ήδη να έχει φύγει από τη θέση του»

Δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» έκανε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος – Η κυβέρνηση αντι να ασχολείται με το οργανωμένο έγκλημα, βάζει την αστυνομία «να κυνηγάει κόσμος στις πλατείες», ανέφερε.

«Τη στιγμή που το οργανωμένο έγκλημα ξεσαλώνει, έχουμε μία κυβέρνηση που βάζει την αστυνομία να ασχολείται με το αν οι πολίτες έχουν στείλει sms και με το να κυνηγάει κόσμο στις πλατείες», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

Ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση και ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν ασχολείται με το οργανωμένο έγκλημα» και ότι «από όταν ανέλαβε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει φτιάξει τρία σώματα στην αστυνομία αποκλειστικά από ειδικούς φρουρούς, ανθρώπους χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση -ειδικά σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος- ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει μια υποβάθμιση των σχολών της Αστυνομίας».

Τόνισε ότι «την περίοδο 2015-2019 η εγκληματικότητα στην Ελλάδα μειώθηκε και βρισκόταν κάτω από τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους», ενώ ανέφερε πως «ο κ. Χρυσοχοΐδης θα έπρεπε ήδη να έχει φύγει από τη θέση του, καθώς είναι ο άνθρωπος που έχασε μέσα απ’ τα χέρια του τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά, τον οποίο ακόμα δεν έχουν συλλάβει».

Σημείωσε ότι «τη στιγμή που η Ελλάδα είναι στις πρώτες χώρες της ΕΕ στην αναλογία αστυνομικών ανά 100.000 κατοίκους, αντί η κυβέρνηση να στρέφει την αστυνόμευση σε περιοχές που υπάρχει η εγκληματικότητα, έχουμε την Αστυνομία να φυλάει τον κ. Φουρθιώτη -και να ισχυρίζεται ψευδώς κιόλας στην αρχή ότι δεν το κάνει, για να το αναιρέσει στη συνέχεια».

«Είναι πολύ σοβαρό σε μια ευρωπαϊκή χώρα να δολοφονείται μέρα μεσημέρι δημοσιογράφος έξω από το σπίτι του, ο Γιώργος Καραϊβάζ», δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος επισημαίνοντας πως «το έγκλημα αυτό είναι και χτύπημα στην ίδια την ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία».

Αναφορικά με το θέμα των ποινικών κωδίκων είπε ότι «οι ποινές που ισχύουν στην Ελλάδα είναι από τις αυστηρότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και ότι «οι ποινικοί κώδικες βέβαια, ανήκουν πλέον στη ΝΔ που, όταν ήρθε στην κυβέρνηση, έκανε τις αλλαγές που επιθυμούσε, ωστόσο, αυτό που άλλαξε στους κώδικες ήταν να χαλαρώσει τις ποινές για τραπεζικά στελέχη». Πρόσθεσε ότι «επί ημερών της σημερινής κυβέρνησης άλλωστε, οι Financial Times έγραψαν ότι η χώρα μετατράπηκε σε πλυντήριο μαύρου χρήματος», συμπληρώνοντας ότι «όπως είναι γνωστό, μαύρο χρήμα υπάρχει από το οργανωμένο έγκλημα».

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Δεν υπάρχουν πια απροστάτευτα παιδιά τα οποία να στοιβάζονται σε ζούγκλες τύπου Μόριας στα νησιά μας

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Dokimastiko


This will close in 5 seconds