Ν. Ηλιόπουλος: Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η κατάσταση στα σχολεία

«Τραγελαφική» χαρακτήρισε την κατάσταση με τις μάσκες που διένειμε η κυβέρνηση στα σχολεία, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ για την κατάσταση στα σχολεία που -όπως εκτίμησε- είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

Είπε πως «εδώ και δυο μέρες η κοινωνία παρακολουθεί ένα μπαλάκι ευθυνών από την κυβέρνηση», για να τονίσει ότι «δεν μπορεί η υπουργός Παιδείας να μην μπορεί να απαντήσει σε πόσα σχολεία υπάρχει θέμα με τις μάσκες» και όλα αυτά, όπως πρόσθεσε, «τη στιγμή που έγινε ένας διαγωνισμός 6 εκατ., ενώ δεν ακολουθήθηκε η σωστή διαδικασία». Ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε πως «υπήρχε χρόνος για να γίνει το βασικό, δηλαδή καλύτερη και πιο αραιή κατανομή των μαθητών ανά τάξη» και πως «ήμασταν η μόνη χώρα στην Ευρώπη που άνοιξε τα σχολεία με περισσότερους μαθητές ανά τάξη». «Εφόσον δεν μπορούσαν να βρεθούν περισσότεροι χώροι για να κατανεμηθούν οι μαθητές, θα έπρεπε να επιλεγεί η λύση πρωί-απόγευμα», είπε.

Αναφορικά με το θέμα της επάρκειας του εκπαιδευτικού προσωπικού, σημείωσε ότι «φέτος, σε συνθήκες πανδημίας, δεν υπάρχει δικαιολογία να ανοίγουν τα σχολεία με λιγότερους εκπαιδευτικούς» και πως «δεν γίνεται πέρυσι να καταφέρνουμε να ανοίγουμε τα σχολεία με 40.000 αναπληρωτές και φέτος να προσλαμβάνονται μόνο 20.000». Επιπλέον επέκρινε το γεγονός ότι στους εκπαιδευτικούς δεν διενεργήθηκαν προληπτικά τεστ.

Σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε ότι «είναι πολύ λίγα, έρχονται πολύ αργά και αρκετά από αυτά είναι σε λάθος κατεύθυνση». Ειδικότερα, είπε ότι «η επιστρεπτέα προκαταβολή δε δίνει λύση στις ΜμΕ επιχειρήσεις, τη στιγμή που το 60% των επιχειρήσεων αυτών δεν έχει πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό». Πρόσθεσε ότι «πρόκειται για ένα ακόμα σχήμα δανεισμού που δεν αποτελεί λύση καθώς πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν τα κριτήρια για να μπουν, ενώ πολλοί φοβούνται να μπουν σε μια νέα διαδικασία δανειοδότησης», για να τονίσει πως αυτό που χρειάζεται είναι ένας μηχανισμός μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, «μια λύση που έχει ήδη ακολουθηθεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες». Σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στη Θεσσαλονίκη ότι στηρίζει τους εργαζόμενους, «την ίδια στιγμή που έγινε πλέον νόμος του κράτους η απλήρωτη εργασία, ενώ περικόπτεται και το δώρο Χριστουγέννων για όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε αναστολή». «Σε συνθήκες που μειώνεται η ζήτηση στην αγορά, μέτρα που περιορίζουν το εισόδημα των εργαζομένων είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης», τόνισε.

Για το νέο λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ανέφερε ότι αποτελεί «κομμάτι μιας προσπάθειας επανατοποθέτησης ενός αριστερού κόμματος στα νέα ερωτήματα που θέτει η συγκυρία, διατηρώντας, παράλληλα, διαχρονικές αξίες και αναφορές της Αριστεράς».

©Πηγή: amna.gr

Loading