Μόσχα: “Δεν υπάρχει λόγος να μην πιστέψουμε τους ισχυρισμούς της Λευκορωσίας”

Σταθερά ταγμένη στο πλευρό της Λευκορωσίας, στην ανοιχτή κόντρα της ευρωπαϊκής χώρας με την ΕΕ και τις ΗΠΑ λόγω της σύλληψης του αντιφρονούντα Ρόμαν Προτάσεβιτς, είναι η Ρωσία.

Το Κρεμλίνο είπε σήμερα ότι δεν έχει κανένα λόγο να μην πιστεύει τους ισχυρισμούς της Λευκορωσίας, που υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να εκτρέψει το… περίφημο αεροσκάφος Ryanair στο Μινσκ λόγω απειλής για ύπαρξη βόμβας και όχι για να συλλάβει τον Προτάσεβιτς.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, τόνισε με νόημα: «Το Κρεμλίνο δεν βλέπει λόγους να μην πιστέψει τις δηλώσεις των Λευκορώσων ηγετών».

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, δήλωσε σήμερα ότι ενήργησε νομίμως και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, κατηγορώντας τη Δύση ότι προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την εκτροπή του αεροσκάφους για να διεξαγάγει υβριδικό πόλεμο εναντίον του και ότι σκιαγραφεί λάθος εικόνα για τους δικούς του χειρισμούς αναφορικά με το περιστατικό.

Ο Πεσκόφ ανακοίνωσε, τέλος, ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Λουκασένκο θα συναντηθούν την Παρασκευή στο Σότσι της Ρωσίας.

Δείτε επίσης: Πρώτη δήλωση Λουκασένκο: Εχθροί μας προσπαθούν να «στραγγαλίσουν» τη Λευκορωσία

Loading