Μητσοτάκης προς εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου: “Σταθερά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, τα ζητήματα του οικουμενικού ελληνισμού” (pics)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε την επίσημη επίσκεψη του στο Κάιρο με συνάντηση με εκπροσώπους της ιστορικής Ελληνικής Κοινότητας, στην πρεσβευτική κατοικία της χώρας μας.

«Έχω πάλι την ευκαιρία να συναντηθώ μαζί σας. Μεσολάβησε ένα εξαιρετικά πυκνό χρονικό διάστημα, αυτό της πανδημίας που μας ταλαιπώρησε όλους πάρα πολύ, αλλά πιστεύω ότι αφήνουμε πια τις πιο δύσκολες ημέρες πίσω μας και τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν πολύ καλύτερα. ‘Αρα, έχουμε και εμείς τη δυνατότητα να ταξιδεύουμε πάλι περισσότερο, οπότε θα βρισκόμαστε εδώ στην Αίγυπτο να επαναεπιβεβαιώσουμε τους πολύ στενούς δεσμούς που έχουμε με αυτή τη χώρα», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απένειμε συγχαρητήρια στα μέλη της Κοινότητας για το πολύπλευρο έργο που επιτελούν, ενώ τα ευχαρίστησε για την αγάπη και αφοσίωσή τους προς την Ελλάδα, τη μόνιμη φροντίδα τους για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, όπως και τη διατήρηση παραδόσεων, κουλτούρας και εθίμων της χώρας μας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός στάθηκε και στα προβλήματα που απασχολούν την Κοινότητα. «Έχω ενημέρωση από τον κ. Πρέσβη για τις εκκρεμότητες τις οποίες έχετε, αλλά θα ήθελα να ακούσω και από εσάς και πάλι να δούμε τι προβλήματα μπορούμε να λύσουμε», επεσήμανε στην αρχή της συνάντησης.

Την Κοινότητα εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Χρήστος Καβαλής και μέλη του Δ.Σ.

Οι ομογενείς ευχαρίστησαν τον κ. Μητσοτάκη για το “ζεστό” ενδιαφέρον του και ζήτησαν τη συμπαράσταση της ελληνικής πολιτείας σε θέματα που θα διευκολύνουν τη λειτουργία και τη δράση της Κοινότητας.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός τους ενημέρωσε ότι στο πλαίσιο των συζητήσεών του με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Αιγύπτου έθεσε και θέματα που απασχολούν την ομογένεια.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι mhtsitakis-600x400.jpg

Ακόμα, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι τα ζητήματα του οικουμενικού ελληνισμού ιεραρχούνται σταθερά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ενώ δεσμεύτηκε να εξεταστούν από τα αρμόδια υπουργεία τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος από τους ομογενείς.

Τέλος, η Κοινότητα Καΐρου αριθμεί σήμερα σχεδόν 2.000 ομογενείς και επιδεικνύει σημαντικό φιλανθρωπικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο, τη στιγμή που μεριμνά και διατηρεί δύο σχολεία, την Αχιλλοπούλειο Σχολή και την Αμπέτειο Σχολή.

Δείτε επίσης: ΟΗΕ: Καταγγελία από Μ. Μπατσελέτ για τις “πιο εκτεταμένες και σοβαρές” οπισθοχωρήσεις στον τομέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχει δει ποτέ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading