Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Σχέδιο για αναπτυξιακή έκρηξη (vds, pics)

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τις εκτός Αττικής περιοδείες του, μετά τη μερική άρση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη με μία επίσκεψη στο σταθμό των ΚΤΕΛ «Μακεδονία». Στη συνέχεια, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, και το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Politic.gr για την επίσκεψη στο δημαρχείο

Ο στόχος της επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη

Στόχος της επίσκεψής του είναι να παρακολουθήσει την πρόοδο στα έργα αναβάθμισης της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Όπως εξήγησε, άλλωστε, το πρόγραμμα δράσεων της κυβέρνησης παραμένει ενεργό παρά την πανδημία του Covid-19.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, επιδίωξή του είναι η ακριβής τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν οριστεί και η κυβέρνηση να κριθεί από τα πεπραγμένα της.

«Αναπτυξιακή έκρηξη»

Κατά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Επανερχόμαστε στον πυρήνα του σχεδίου μας, που δεν είναι άλλος από μία αναπτυξιακή έκρηξη, στηριζόμενη σε επενδύσεις, δημόσιες, ιδιωτικές, συμπράξεις Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Θέλουμε να μιλάνε τα έργα μας και όχι τα λόγια μας και να κρινόμαστε για τα αποτελέσματα της δουλειάς μας και όχι για τις εξαγγελίες μας».

Ευχαριστήρια σε Ζέρβα, Τζιτζικώστα

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τόσο τον περιφερειάρχη και το δήμαρχο, όσο και σύσσωμη την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τονίζοντας ότι χωρίς τη συνεργασία με τις περιφέρειες και τους δήμους δεν θα είχε επιτευχθεί η επιτυχία της χώρας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Χωρίς τη συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης με την αυτοδιοίκηση δεν θα μπορούσαμε να είχαμε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα. Ένα αποτέλεσμα το οποίο το πιστωνόμαστε όλοι, αλλά πάνω από όλα βοηθάει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της πατρίδας μας, ένα τόσο σημαντικό ζητούμενο στους δύσκολους καιρούς τους οποίους περνάμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνομιλία του με τον κ. Τζιτζικώστα.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Politic.gr για την επίσκεψη στην ΠΚΜ

Τουρισμός και Βόρεια Ελλάδα

Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία στον τουρισμό, επισημαίνοντας τη σημασία των οδικών εισροών στη Βόρεια Ελλάδα από βαλκανικές χώρες, οι οποίες είχαν επίσης καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Η Βόρεια Ελλάδα έχει ένα πλεονέκτημα, καθώς είναι πιο εξαρτημένη από τον οδικό τουρισμό, από χώρες οι οποίες μέχρι σήμερα τα είχαν καταφέρει πολύ καλά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Κατά συνέπεια δεν μας δημιουργούν ιδιαίτερες επιδημιολογικές ανησυχίες, να μπορούμε να ανοίξουμε τα σύνορα με κάποιους βασικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους και τηρώντας φυσικά πάντα όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Το άνοιγμα της εστίασης και τα μέτρα

Αφού χαιρέτισε την προεργασία που είχε γίνει για το άνοιγμα της εστίασης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστησε την προσοχή των πολιτών, σημειώνοντας πως η χώρα πετύχει πολλά, αλλά ο ιός δεν έχει ακόμα εξαφανιστεί οριστικά.

«Έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα, σχεδόν περιορίσει κοντά στο μηδέν τα νέα κρούσματα. Όμως ο κίνδυνος πάντα καραδοκεί και η νέα καθημερινότητα, την οποία οραματιζόμαστε έχει και κάποιους διαφορετικούς κανόνες. Άρα, έκκληση και πάλι, τώρα που η εστίαση αρχίζει και δουλεύει και περισσότερος κόσμος θα είναι έξω -όπως πρέπει να είναι- τους βασικούς κανόνες της αποφυγής του συνωστισμού και των πολύ κοντινών επαφών παρακαλούμε, όσο γίνεται, να μπορούμε να τους τηρούμε», είπε σχετικά, μιλώντας με τον κ. Ζέρβα.

Επίσκεψη στο ΚΤΕΛ «Μακεδονία»

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη από το σταθμό των ΚΤΕΛ «Μακεδονία», όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Στο συγκεκριμένο σταθμό βρίσκονταν καινούρια λεωφορεία που έχουν ενταχθεί στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, στο πλαίσιο του σχεδίου που ο πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει από το βήμα της ΔΕΘ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον Κώστα Καραμανλή, ότι ο στόλος του ΟΑΣΘ αποτελείται πλέον από 350 λεωφορεία, ενώ σχεδιάζεται η απόκτηση ακόμα 180 οχημάτων με νέο διαγωνισμό. Με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί ο στόχος για κυκλοφορία 500 λεωφορείων στην Θεσσαλονίκη σε βάθος δώδεκα μηνών, όπως προέβλεπε το κυβερνητικό σχέδιο.

«Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει αλλάξει η εικόνα της πόλης στις συγκοινωνίες», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, ανέφερε ότι, πέραν της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών, οι επενδύσεις που έχουν γίνει δημιούργησαν σχεδόν 400 θέσεις εργασίας.

Ο πρωθυπουργός είχε συνομιλίες με εργαζομένους, ενώ το «παρών» στην επίσκεψη έδωσαν επίσης ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, και στελέχη του Οργανισμού και του Οργανισµού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη:
Η ατάκα Μητσοτάκη για την… κανονικότητα (vd)

Τα δώρα της ΠΚΜ σε Μητσοτάκη και ο… διαιτητής Τζιτζικώστας

Loading