Μηταράκης από Χίο: «Θέμα ημερών η ολοκλήρωση του εμβολιασμού αιτούντων άσυλο»

Με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson συνεχίστηκε σήμερα Παρασκευή και στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο ο εθελοντικός εμβολιασμός των μεταναστών και προσφύγων που διαμένουν εκεί.

Παρόντες στη διαδικασία ήταν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, που βρίσκονται σήμερα στο νησί, ενώ έκαναν επίσκεψη και στο νοσοκομείο νωρίτερα.

«Το πρόγραμμα εμβολιασμού πραγματοποιείται με απόλυτη επιτυχία και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη δημιουργία ενός τοίχου ανοσίας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας» δήλωσε ο Νότης Μηταράκης, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε με επιτυχία τις επιπτώσεις της πανδημίας στα ΚΥΤ.

«Ειδικά στο μεταναστευτικό καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις επιπτώσεις της πανδημίας από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα. Με τους μαζικούς εμβολιασμούς που πραγματοποιούνται στις δομές από χθες είμαστε αισιόδοξοι ότι έχουμε αντιμετωπίσει την κρίση» τόνισε ο υπουργός.

Ο μειωμένος αριθμός αιτούντων άσυλο διευκολύνει την εμβολιαστική διαδικασία και σύμφωνα με τον Νότη Μηταράκη είναι «θέμα ημερών η ολοκλήρωση του εμβολιασμού αιτούντων άσυλο».

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας χαρακτήρισε «εντυπωσιακή» την εκστρατεία εμβολιασμού σε πανελλήνιο επίπεδο, προσθέτοντας οτι και στις δομές φιλοξενίας θα ακολουθήσει ο ΕΟΔΥ την ίδια διαδικασία.

Δείτε επίσης: Λιβανός: “Ο αγροδιατροφικός τομέας μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή για μια πράσινη βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading