ΜέΡΑ25: Πυρά κατά του Μητσοτάκη

Το ΜέΡΑ25 σχολιάζει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την συνάντησή του με τον Σταύρο Μπένο.

Το ΜέΡΑ25 υποστηρίζει ότι «ο πρωθυπουργός απτόητος προωθεί το σχέδιο της ντε φάκτο παράδοσης των δασών στους εθνικούς νονούς, που εδώ θα παρουσιαστούν ως “ανάδοχοι αναδάσωσης”».

Παράλληλα, τονίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης «έμεινε στα αόριστα ευχολόγια, τονίζοντας πως: “Μέσα από τη μεγάλη καταστροφή ξεκινά η ευκαιρία να ξαναδούμε την περιοχή”».

Ευκαιρία για ποιους όμως; Διερωτάται το ΜέΡΑ25.

«Η απάντηση δόθηκε από τον ίδιο: για την αρπακτική Ολιγαρχία», ενώ σημειώνει ότι από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στέκεται σε δυο σημεία:

1. Μίλησε για προσπάθειες αποτροπής του κινδύνου πλημμυρών και προετοιμασίας του εδάφους ώστε να προχωρήσει η αναδάσωση.

Ο πρωθυπουργός απτόητος προωθεί το σχέδιο της ντε φάκτο παράδοσης των δασών στους εθνικούς νονούς, που εδώ θα παρουσιαστούν ως “ανάδοχοι αναδάσωσης”. Να σημειώσουμε πως ο “θεσμός” αυτός έρχεται να δέσει απόλυτα με την “Νέα Στρατηγική της ΕΕ για τα Δάση με ορίζοντα το 2030”, δηλαδή φύτευση δενδρυλλίων, τριών δισ. για την ακρίβεια, κοινοτική χρηματοδότηση για την προμήθεια τους, κι άρα όροι και κριτήρια για τον τύπο τους, την προετοιμασία του εδάφους, με την εμπλοκή, φυσικά, του ιδιωτικού τομέα, εταιρειών αναφέρει συγκεκριμένα το κοινοτικό κείμενο, ως διαχειριστές των δασών.

2. Τόνισε την “ανάγκη να υπάρξει μια προσπάθεια που θα γίνει με συναίνεση. Οι δήμοι που έχουν πληγεί θα μας κατευθύνουν, θα μας πουν τις σκέψεις τους. Καμία προσπάθεια δεν πετυχαίνει αν δεν υπάρξει θετική ενέργεια από αυτούς που έχουν πληγεί”.

Τουτέστιν, υπογραμμίζει το ΜέΡΑ25, «όσοι αντιδρούν, δεν θα επιδεικνύουν συναινετικό πνεύμα. Το επικοινωνιακό αφήγημα ετοιμάζει ο επικεφαλής της ΑΕ που έχουμε για κυβέρνηση στις αντιδράσεις των κατοίκων για την παράδοση της περιοχής τους στους ολιγάρχες.

Θέση του ΜέΡΑ25 είναι:

«Έξω οι Ολιγάρχες από τα Δάση

  • Φυσική Αναδάσωση
  • Καμία αλλαγή χρήσης στα καμένα για 30 χρόνια για οποιονδήποτε λόγο
  • Καμία ανεμογεννήτρια στη στεριά.

ΥΓ. Ο πρωθυπουργός απέφυγε να πει οτιδήποτε για τα Βίλια και τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των κατοίκων για βοήθεια».

Δείτε επίσης: Τα σημεία με δωρεάν έλεγχο Covid-19 του ΕΟΔΥ, την Πέμπτη 19 Αυγούστου

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading